Stiri Politica

Propunerea PSD pentru CCR, Lucian Bolcas, acuzat de antisemitism

Propunerea PSD pentru CCR, Lucian Bolcas, acuzat de antisemitism
Propunerea PSD pentru CCR, Lucian Bolcas, acuzat de antisemitism
Propunerea PSD pentru CCR, Lucian Bolcas, acuzat de antisemitism

Avocatul Lucian Bolcas va fi propus judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei in locul Iuliei Motoc, care urmeaza sa preia un post de judecator la CEDO.

Lucian Bolcas, nascut pe 15 aprilie 1942, si-a inceput cariera politica in PRM, unde a activat ca vicepresedinte pana in 2010, cand a fost exclus din partid de Corneliu Vadim Tudor. Din 2010 este membru PSD si l-a aparat pe Adrian Nastase in dosarul Trofeul Calitatii, dar a fost si avocatul lui Miron Cozma. A fost deputat timp de doua mandate, intre 2000 si 2008, remarcandu-se prin pozitiile sale ostile si virulente fata de ANI si DNA.

Fostul PRM-ist este acuzat intr-un raport publicat de institutul Elie Wiesel, ca s-a opus, alaturi de Corneliu Vadim Tudor, inlaturarii bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Bucuresti.

[quote]Impotriva masurilor de inlaturare a bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Bucuresti, Partidul Romania Mare a protestat in nenumarate randuri. Astfel, in numarul 833 din 2006 al revistei Romania Mare este publicat un protest intitulat “Un Atac Incalificabil Impotriva Istoriei Nationale si a Religiei Crestine”, semnat printre altii de Corneliu Vadim Tudor, vicepresedinte al Senatului Romaniei, Lucian Bolcas, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, prof. univ Gheorghe Buzatu, prof. univ. Ion Coja (etc.)[/quote], se arata intr-un raport al institutului Elie Wiesel, semnat de Alexandru Florian si Cosmina Gusu, „Manifestari de antisemitism si negare a Holocaustului in mass-media din Romania. Analiza de mesaj 2005-2006”.

In martie 2012, Dan Sova, pe atunci purtator de cuvant al PSD, a fost aspru criticat de comunitatea evreiasca cand acesta a sustinut ca in timpul guvernarii maresalului Antonescu, evreii s-ar fi simtit in siguranta pe pamant romanesc.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.