Politica

Proiect PMP Brăila: Complex sportiv municipal

Proiect PMP Brăila: Complex sportiv municipal

Echipa PARTIDULUI MIŞCAREA POPULARĂ BRĂILA, prin candidatul la președinția Consiliului Județean Brăila, VIOREL BOTEA, candidatul la Primăria Brăila, IONEL ADETU, și candidatul la Consiliul Local Municipal Brăila, DANIELA ELENA RĂDULESCU, propune realizarea unui complex sportiv municipal.

Proiectul lansat de echipa PMP Brăila va cuprinde următoarele:

Construirea stadionului de fotbal cu o capacitate de 12.000-14.000 de locuri;

Reabilitarea stadionului de atletism;

Modernizarea Sălii Polivalente, cu dotări pentru evenimente sportive, artistice şi culturale.

Teren de baschet;

Teren de volei;

Piste de bowling;

De asemenea, complexul sportiv va dispune de:

 Spații destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, săli de antrenament, cabinet medical);

 Săli destinate presei (tribuna media, sala de conferințe, etc);

 Spații administrative (birouri, săli de ședință, spații de depozitare, etc)

 Spații cu facilități pentru recuperare;

 Spații pentru parcări.

Orașul nostru merită realizarea unui astfel de proiect. Acesta va veni în întâmpinarea celor care vor să practice sport de performanță și de agrement. De asemenea, aici vor putea fi organizate turnee de fotbal dar și numeroase alte evenimente sportive și culturale. În acest mod stadionul va atrage turiști și va reanima viața sportivă și culturală a Brăilei. Acest proiect va fi realizat în Parcul Monument, pe locul vechiului stadion de fotbal, care, așa cum mulți dintre noi ne amintim, atrăgea în tribunele sale un număr ridicat de spectatori la meciurile de fotbal sau alte manifestări sportive” spun candidații PMP Brăila.

Principalele obiective ale proiectului propus sunt:

Construirea stadionului de fotbal cu o capacitate de 12.000-14.000 de locuri;

Reabilitarea stadionului de atletism;

Modernizarea Sălii Polivalente pentru a putea găzdui inclusiv meciuri de handbal internaționale;

Teren de baschet;

Teren de volei;

Piste de bowling pentru practicarea sportului de agrement.

Obiectivul acestui proiect de infrastructură este promovarea sportului de performanță și reanimarea vieții sportive și culturale a Brăilei, dar și valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție a sportivilor.

Proiectul are ca scop susținerea disciplinelor și probelor sportive tradiționale pentru orașul nostru, cunoscut fiind faptul că Brăila are tradiție în practicarea fotbalului, handbalului și a atletismului, având rezultate remarcabile la nivel național și internațional. Susținerea practicării sportului la nivelul copiilor și posibilitatea de a organiza evenimente sportive și culturale de anvergură.

Pentru complexul sportiv municipal cei din echipa PMP Brăila estimează o investiție de 25-30 milioane de euro ce va acoperi construirea stadionului de fotbal cu o capacitate de 12.000-14.000 de locuri, reabilitarea stadionului de atletism, modernizarea Sălii Polivalente, ci teren de baschet, teren de volei și piste de bowling.

Implementarea acestui proiect se poate face cu resurse financiare atrase de la Compania Națională de Investiții (C.N.I), companie ce finanțează proiecte cu destinații sportive precum săli polivalente, complexuri sportive bazine de înot. C.N.I a finanțat deja multe proiecte sportive în alte orașe. De exemplu, Complexul Sportiv din Craiova ce cuprinde stadion de fotbal, sală polivalentă și stadion de atletism. Acest complex a fost realizat în urma unei investiții de 300.000.000 lei. Stadionul Rapid cu o capacitate de peste 15.000 de locuri va costa circa 120.000.000 lei. Stadionul din Pitești cu o capacitate de peste 17.000 de locuri va costa circa 18-20 milioane de euro” spun candidații PMP Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •