joi, 20, iunie 2024
26 °c
Ro

PRM, PMP, ANR, USR, UDMR si PRU pot candida la alegerile parlamentare

PRM, PMP, ANR, USR, UDMR si PRU pot candida la alegerile parlamentare
PRM, PMP, ANR, USR, UDMR si PRU pot candida la alegerile parlamentare

Partidul România Mare Brăila a contestat la Curtea de Apel Galați decizia Tribunalului Brăila de a-i fi respinse candidaturile la Camera Deputaților și la Senat pentru alegerile din 11 decembrie. Tribunalul Brăila dăduse câștig de cauză solicitării unui brăilean de anulare a deciziilor Biroului Electoral de Circumscripţie prin care fuseseră aprobate listele partidului pentru Cameră şi Senat.

Curtea de Apel Galați a admis apelul formulat de PRM Brăila și a dat o decizie definitivă de admitere a candidaturilor acestui partid.

[quote]Schimbă în parte sentinţa apelată şi în rejudecare respinge contestaţia ca nefondată. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate cu privire la cererea de intervenţie în interes propriu formulată de USR. Dispune comunicarea de îndată a prezentei către BEC 9 Brăila, conform dispoziţiilor art. 115 alin. 3 din Legea nr. 208/2015. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.11.2016[/quote], se arată în sentința dată de Curtea de Apel.

În ceea ce privește contestațiile depuse de PARTIDUL ALTERNATIVA CIVICA ATITUDINE, SOLIDARITATE, ACŢIUNE – A.C.A.S.A, împotriva Partidului România Unită, Partidului Mișcarea Populară, Alianța Noastră România și a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, judecătorii de la Tribunalul Brăila au anulat cererile pentru lipsa semnăturii.

În ceea ce îi priveşte pe reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, filiala Brăila, contestația depusă împotriva lor de Petruţ Nicoleta-Monica a fost respinsă astăzi de judecătorii de la Tribunalul Brăila.

[quote]Respinge contestatia formulata de contestatoarea Petruţ Nicoleta-Monica, împotriva deciziilor de admitere a candidaturilor nr. 15/28.10.2016 şi nr.16/28.10.2016, emise de Biroul Electoral de Circumscripţie nr.9 Brăila, în contradictoriu cu intimatul Uniunea Salvaţi România USR, cu sediul ales pentru comunicarea actelor de procedură în Bucureşti, str. Carol Davila, nr. 91, parter, ap. 1, sector 5, persoană însărcinată cu primirea corespondenţei Anghel Oana, ca neîntemeiată. Cu drept de apel in termen de 48 ore de la pronunţare, la instanţa ierarhic superioara respectiv Curtea de Apel Galaţi. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.11.2016[/quote], se arată în sentința dată de Tribunalul Brăila.

De asemenea și contestația formulată de Partidul Ecologist Român împotriva USR a fost respinsă de Tribunalul Brăila ca nefondată. Tot astăzi, USR a mai primit o veste bună, urmând să candideze la alegerile parlamentare cu o siglă care le-a fost admisă de către Biroul Electoral Central.

În această situație la alegerile parlamentare în județul Brăila au liste depuse următoarele partide politice: PRU, ALDE, PNL, PSD, ANR, PMP, UDMR, USR, PRM, PSR, PER. Pe buletinele de vot pentru Camera Deputaților, pe lângă aceste formațiuni politice, vor mai participa 13 organizații aparținând minorităților naționale, altele decât cea maghiară.