ProBr Actualitate

Primarul Brailei si fostul director economic din Primaria Braila dusi la DNA

Primarul Brailei si fostul director economic din Primaria Braila dusi la DNA
Primarul Brailei si fostul director economic din Primaria Braila dusi la DNA
Primarul Brailei si fostul director economic din Primaria Braila dusi la DNA

Primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu și fostul director economic al Primăriei Brăila, Stoica Anghelescu au fost ridicați de DNA. Procurorii îl suspectează pe primar de favorizarea unui consorţiu de firme la o licitaţie pentru modernizarea Bulevardului Dorobanților, proiect realizat cu fonduri europene.

Primarul municipiului Brăila Aurel Simionescu a fost ridicat miercuri de anchetatori şi a fost dus cu duba jandarmeriei la sediul DNA Galaţi pentru audieri.  Primarul a spus că nu șrie despre ce anume este vorba. În jurul orei 11.00, primarul municipiului Aurel Gabriel Simionescu, a fost scos din Primărie însoţit de doi ofiţeri și urcat într-o maşina a DNA-ului.anghelescu

Procurorii au deschis un dosar de fraudă cu fonduri europene, vizaţi fiind primarul Aurel Gabriel Simionescu şi fostul director al Direcţiei Economice a Primăriei Brăila, actual consilier financiar al primarului, Stoica Anghelescu. Primul ridicat de procurorii DNA ar fi fost Stoica Anghelescu, luat de acasă şi dus la audieri la Galaţi. După ce primarul a fost scos din Primărie, în jurul orei 12.00, procurorii DNA s-au întors în Palatul Administrativ însoţindu-l pe Anghelescu în biroul acestuia, pentru percheziţii. Potrivit unor surse se pare că este vorba despre un proiect de modernizare a bulevardului Dorobanţilor în care s-au deturnat 10 milioane de euro. Procurorii DNA au ridicat din sediul primăriei Brăila mai multe documente.

Faptele asimilate celor de corupţie ar fi fost comise cu concursul mai multor funcţionari publici din subordinea edilului, precum şi al reprezentanţilor firmelor interesate în obţinerea contractelor de lucrări publice. Pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitaţiilor publice, reprezentanţii firmelor agreate au decis, în complicitate cu unii angajaţi din administraţia locală, fie să ofere preţul cel mai mic, fie să se încadreze în anumite criterii tehnice considerate esenţiale pentru realizarea proiectelor vizate.documente

Proiectul de modernizare a bulevardului Dorobanţi, derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost majorat cu aproximativ 50% față de oferta iniţială a asocierii căreia i-a fost încredinţat contractul. Majorarea s-ar fi făcut prin creşterea tarifelor din oferta iniţială, fără nicio justificare, diferența dintre cele două oferte fiind de aproape un million de euro, sumă care ar reprezenta prejudiciu adus fondurilor administraţiei locale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •