Sport

Prima finala de Grand Slam pentru Simona

Prima finala de Grand Slam pentru Simona
Prima finala de Grand Slam pentru Simona
Prima finala de Grand Slam pentru Simona

Simona Halep – Andrea Petkovici a fost meciul care a dus-o pe româncă în finala Roland Garros, după ce a câştigat cu 6-2, 7-6 (4) în 89 de minute de joc. Acum Simona Halep speră la mai mult: câştigarea primului turneu de Grand Slam din carieră şi a premiului aferent. În urma acestui succes Simona Halep va urcaîncepând de săptămâna viitoare pe podiumul clasamentului WTA. Adversara din finală a româncei va fi rusoaica Maria Sharapova, care în semifinală a trecut în trei seturi de canadianca Eugenie Bouchard, scor 4-6, 7-5, 6-2.

Simona Halep a început foarte bune meciul cu germanca Petkovici și a dominat clar primul set, cu break chiar în primul ghem, iar al doilea break făcut la scorul de 3-1. În setul al doilea nemțoiaca a intrat mai motivată, iar Simona s-a relaxat prematur. Halep și-a pierdut serviciul și i-a dat posibilitatea lui Petkovici să conducă cu 3-1. În ghemul al cincilea, nemțoiaca a avut două mingi de ghem, dar Simona a revenit și a făcut re-break. Acesta a fost momentul psihologic al meciului, pentru că dacă Simona pierdea acel ghem, jucătoarea din Germania, cu origini sârbo-bosniace, lua un avans de 3 ghemuri. Cele două au jucat în continuare cu dăruire și au dus setul al doilea în tie-break.

Simona a început bine, cu un mini-break, dar Andrea a recuperat punctul pierdut. 2-1 pentru Simona după ce a servit de două ori dar după o dublă greşeală Simona are 3-1 şi face repede 4-1 și este 4-2 la schimbul de terenuri. Simona și-a fructificat pe final cele două servicii și a câștigat în tie break cu 7-4, câștigând setul și meciul după mai puțin de o oră și jumătate de joc.

Sâmbătă 7 iunie, de la ora 16.00, Simona Halep va juca prima finală de Grand Slam din cariera sa, într-un meci cu Maria Sharapova. Până în prezent cele două s-au mai întâlnit de trei ori, Sharapova câștigându-le pe toate, iar Halep reușind să câștige un singur ghem, în ultimul meci, pe 11 mai la Madrid, când Halep a câștigat în finala din capitala Spaniei primul ghem cu 6-1. Mai experimentată, rusoaica a revenit în acel meci și a câștigat următoarele două seturi cu 6-2, 6-3. Pe de altă parte, în celelalte ultime 7 finale pe care Simona Halep le-a jucat, românca le-a câștigat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •