Administratie

Prefectura Braila asigura electoratul ca vor fi alegeri sigure si corecte

Prefectura Braila asigura electoratul ca vor fi alegeri sigure si corecte

Prefectura Braila asigura electoratul ca vor fi alegeri sigure si corecteIeri, la Sala ronda a Prefecturii Braila, prefectul Mihaela Marcu a prezentat cateva date privind activitatile ce decurg din lege, ca obligatii ale institutiei pe care o conduce.

In primul rand, prefectul a mentionat faptul ca a fost lansata o campanie de prevenire a infractiunilor electorale, denumita „Tu decizi ! Voteaza legal! Votul nu este de vanzare!”, care are ca scop prevenirea faptelor ilegale, atat in timpul campaniei electorale, cat si in ziua alegerilor.

„Pentru atingerea obiectivelor campaniei, au fost realizate, la nivel national, 60.000 de afise, 500.000 de fluturasi, un spot video si unul audio, un bener web, cat si o pagina speciala de internet.

Tiparirea buletinelor de vot face obiectul unui contract de achizitie publica, castigat de societatea Romprima SRL Galati, contract pe care l-am incheiat pe 12.11.2012, care are termen de executie 19-23 noiembrie. Valoarea contractului 99.500 lei”, a mentionat sursa citata.

De asemenea, prefectul judetului Braila a spus ca au fost delimitate sectiile de votare, s-au centralizat dispozitiile primarilor, s-a dat ordin si s-a tiparit publicatia privind delimitarea sectiilor, cu numarul populatiei si cu numarul de alegatori.

Tot prin ordin al prefectului au fost hotarate dimensiunile stampilelor de control ale sectiilor de votare.

„In 8 noiembrie, am comunicat Biroului Electoral de Circumscriptie, Autoritatii Electorale, Inspectoratului de Politie si Inspectoratului de jandarmi situatia privind locurile special amenajate pentru afisajul electoral, stabilite de catre primarii unitatilor administrativ-teritoriale. Tot in aceeasi zi, la ora 11,00, la sediul Biroului electoral de circumscriptie a avut lor completarea acestuia cu reprezentantii competitorilor electorali parlamentari si neparlamentari, iar la ora 12.00 a avut loc tragerea la sorti a ordinii in care se stabilesc si se tiparesc candidatii pe buletinele de vot”, a mai mentionat Mihaela Marcu.

In ceea ce priveste bugetul aprobat pentru aceste alegeri parlamentare la Braila, prefectul a declarat ca suma este de 1.930.000 de lei, din care 1.420.000 de lei cheltuieli de personal si 510.000 de lei cheltuieli materiale.

„Estimam ca nu vom cheltui intregul buget alocat. Apreciem ca vom cheltui mai putin cu 508.000 de lei”, a tinut sa mai precizeze prefectul, amintind ca asa s-a intamplat si la precedentele alegeri.

In 9 decembrie, cu ocazia alegerilor parlamentare, Braila va fi impartita in 281 de sectii de votare, dintre care 141 in municipiu si 140 in judet.

La ora aceasta, judetul nostru mai are 307.787 de alegatori, pentru care vor fi tiparite 675.000 de buletine de vot, jumatate pentru Camera Deputatilor si, cealalta jumatate, pentru Senat.

Vor mai fi tiparite si 1516 buletine, care vor fi anulate si impartite fiecarei sectii de votare, pentru a fi afisate, pentru fiecare judecatorie din judet, dar si pentru fiecare formatiune politica participanta la vot. Astfel, totalul general al buletinelor de vot tiparite va fi de 676.516.

In finalul discutiei, prefectul Mihaela Marcu a tinut sa transmita brailenilor ca se vor lua toate masurile legale, astfel incat, atat inainte, cit si in ziua alegerilor, sa nu apara evenimente nedorite: „Paza sectiilor de votare se va face de catre Inspectoratul de Politie Judetean, de catre Inspectoratul Judetean de jandarmi, ISU, Politia de frontiera, Politia transporturi feroviare, Serviciul de pasapoarte simple si Serviciul public de permise.”

In perioada imediat urmatoare, Prefectura va organiza instruiri cu primarii, cu presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare.

Paul IOAN

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.