Ingrediente:
300 gr budinca de cicolata,
16 biscuiti Oreo,
esenta de rom.
Glazura: ciocolata menaj.
Decor: ciocolata alba,
ciocolata cuvertura de cacao,
nuca de cocos
Mod de preparare:
Biscutii se pun in robot si ii maruntim. Intr-un bol punem budica, esenta de rom si biscuitii. Se amesteca bine, pana devin o compozitie uniforma. Cu ajutorul unei lingurite sau lingura de inghetata, luam compozitie, si modelam. Pralinele trebuie sa aiba aceasi forma dupa modelare, se pun pe o tava tapetata cu hartie si introducem la frigider, cca 30 min. Separat topim ciocolata pe baie de abur. Se adauga cateva picaturi de ulei pentru diluare, se amesteca. Fiecare pralina se trece prin ciocolata cu ajutorul a doua furculite, se pun in tava cu hartie si se lasa cateva minute. Cu ajutorul unui cornet punem ciocolata topita si decoram pralinele dupa preferinta. O parte din ele se decoreaza doar cu nuca de cocos. Se pun pe chese si se pastreaza la loc racoros.