Sport

Poziția Cuza Sport Brăila în legătura cu incidentele în urma cărora cei doi baschetbaliști au fost înjunghiați

Poziția Cuza Sport Brăila în legătura cu incidentele în urma cărora cei doi baschetbaliști au fost înjunghiați

În urma evenimentelor ce au avut loc în seara de 15 septembrie, în care au fost implicați sportivi ai clubului Cuza Sport Brăila, conducerea acestuia a transmis un comunicat de presă. Conducerea echipei anunță că starea de sănătate a celor doi jucători care au fost spitalizați și au suferit intervenții chirurgicale este una stabilă.

[quote]Joseph McClaim este în afara oricărui pericol, nefiind necesar transferul la o alta unitate medicala. Din raportul oficial al medicilor reiese faptul ca acesta prezintă o perforare a pleurei plămânului stâng în urma unei lovituri de cuțit. Joseph este conștient și se află în continuare sub îngrijirea medicilor la secția de Terapie intensivă.

Darrell Bowie a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca în cursul zilei de astăzi, cu un elicopter SMURD. Prezintă mai multe leziuni la nivelul feței și al gâtului, precum și în zona abdominală. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul intestinului gros, prezentând doua perforații cauzate de loviturile de cuțit. Decizia transferului jucătorului a fost luată în scopul prevenirii apariției unor eventuale complicații ulterioare.[/quote], se arată în comunicatul clubului de baschet.

Conducerea Cuza Sport Brăila mai precizeză că va actualiza informațiile pe măsură ce vor apărea noutăți și colaborează cu organele de cercetare penală din Brăila și sunt în contact permanent cu Ambasada SUA și familiile celor doi jucători înjunghiați.

În opinia conducerii clubului, faptul ca starea lor de sănătate se îndreaptă într-o direcție favorabila se datorează implicării și profesionalismului cadrelor medicale de la SAJ Brăila, UPU Brăila și de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, cât și Federației Române de Baschet, care a solicitat în mod oficial transferul lui Darrell Bowie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

[quote]Pentru a clarifica contextul desfășurării acestui incident, vă prezentăm varianta oficială rezultată în urma studierii imaginilor video de pe camerele de luat vederi din incinta clubului, de către organele de cercetare penală. Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacați, în primă instanță, de către un agresor, fără nici un motiv sau conflict prealabil. Aceștia au încercat să calmeze spiritele și să părăsească locația, moment în care un grup de 8-9 indivizi ( asa cum reiese din imagini) s-au năpustit asupra lor. Menționăm că acesta a fost momentul în care jucătorii de cetățenie americană au fost agresați fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate și înjunghieri repetate cu un cuțit. Ținem să precizăm faptul că acest incident nu a pornit, așa cum este speculat în presă, din cauza unor prezențe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracționând cu nimeni altcineva din incinta locației[/quote], se arată în comunicatul Cuza Sport Brăila.

Conducerea Cuza Sport Brăila precizează că evenimentele relatate au fost prezentate conform rezultatelor anchetei preliminare realizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •