Actualitate

Pompierii brăileni au intervenit ieri pentru stingerea a 7 incendii

Pompierii brăileni au intervenit ieri pentru stingerea a 7 incendii

În cursul zilei de luni, 24.02.2020, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila au intervenit pentru lichidarea și limitarea a șapte incendii.

Pompierii brăileni au fost solicitați în cursul zilei de ieri să intervină pentru stingerea a 7 incendii pe teritoriul județului. Cele mai multe incendii au fost incendii de vegetație, care din cauza vântului se puteau extinde.

Luni, la ora 12.05, un echipaj al Gărzii de intervenție Ianca a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Constantin Gabrielescu. Au ars aproximativ 20 mp vegetație uscată și cca. 500 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

La ora 12.46, un echipaj al Gărzii de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza orașului Însurăței. Au ars cca. 500 mp vegetație uscată și cca. 500 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

La ora 13.23, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Dudești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Tătaru. Au ars cca. 0,5 ha vegetație uscată și cca. 15 tone gunoi menajer. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise;

La ora 13.45, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Măxineni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un achipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință individuală situată pe str. Buzăului, din localității Corbu Nou. Au ars cca. 14 ml gard din scândură și 14 baloți de paie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jar sau scântei purtate de vânt.

La ora 13.47, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității Vădeni, județul Brăila. Au ars cca. 4 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

La ora 16.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de depozitare situată pe b-dul Dorobanților din municipiu. A ars cca 10 kg. carton și șase anvelope uzate.

Incendiul s-a propagat și la locuința alăturată, unde au ars cca. 30 mp calcan din scândură și aproximativ 10 mp. acoperiș din scândură învelită tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a depozitului.

La ora 19.37, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe str. Cantonului din municipiu. Au ars cca. 200 kg. gunoi menajer și vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Pentru arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale (deşeurile vegetale rezultate în urma activităţilor de curăţare a copacilor, arbuştilor, zonelor de siguranţă de-a lungul căilor ferate şi drumurilor, de rărire a pădurilor şi altele asemenea), se vor lua următoarele măsuri:

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanenta a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

– se interzice acoperirea cu pământ a focarelor;

– supravegherea permanentă a copiilor;

– fumatul în locuri special amenajate şi stingerea resturilor de ţigară înainte de a fi aruncate în scrumiere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •