Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) – filiala Tichilești, participă la mitingul de protest organizat miercuri, 10 februarie, de Federația PUBLISIND în fața Prefecturii Brăila, începând cu ora 10:00.

Actiunea de protest vizează protejarea drepturilor salariale, precum si pentru eliminarea discriminarilor.

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare cere tratament egal cu politistii (titlul de specialist de clasa) si cu ceilalti salariati din structura de aparare nationala. In paralel, miercuri 10 februarie SNPP alaturi de sindicatele din Federatia PUBLISIND protesteaza la Parlament (Parcul Izvor) de la ora 10.00 conform calendarului nostru consacrat deja. Tot miercuri PUBLISIND picheteaza prefecturile din Giurgiu a si Valcea.

”Stim ca se asteapta sa obosim dar ii vom dezamagi. Vom continua sa facem scut in fata salariatilor din penitenciare dar si ai celorlalti din sistemul public. Haideti in strada! Ne opunem taierilor de salarii si posturi, pentru ca exact asta va urma! Protestam pentru ca Poliția Penitenciară este:

1. Singura instituție din structura de apărare națională care nu acorda titlul de specialist de clasa prevăzut de lege.

2. Ultima instituție din structura de apărare națională ca procent de posturi ocupate raportat la posturile prevăzute in norme si in standarde.

3. Prima instituție din Romania care in 2021 poate scădea sub nivelul de 50% de posturi vacante fata de standardele in vigoare, in eventualitatea unui buget subdimensionat.

4. Prima instituție din Romania la numărul de ore suplimentare de munca prestate (peste un milion anual);.

5. Prima instituție din structura de apărare cu risc major de a nu reuși ocuparea in 2021 a posturilor aflate in proceduri de concurs din 2020, din lipsa de buget. 6. Prima instituție din Romania ca vechime a tehnicii din dotare (mijloace auto. armament, mijloace de comunicare, de imobilizare, de control etc)” spune  Marcel Enache, Președinte Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare, filiala Tichilești.

Revendicările pe care le au polițiștii de penitenciare sunt:

1. Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr. suplimentar de 2000 posturi fata de situația din luna ianuarie 2020.

2. Efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasapentru polițiștii de penitenciare, similar polițiștilor.

3. Respectarea Legii nr 153/2017, respectiv a prevederilor referitoare la aplicarea (etapizata) a actului normativ, pentru anul 2021.

4. Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți in rezerva, cel puțin cu valoarea inflației.

5. Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități generatoare de riscuri pe aceasta linie.

6. Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 privind plata corectă a salariului si respectiv nr 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare.

7. Plata indemnizației de concediu cu sporuri, urmare a sentințelor civile existente precum si a modificărilor legislative intervenite.

8. Îmbunătățirea condițiilor de munca și a dotărilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unități (alocarea bugetului necesar).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •