Ca de fiecare dată, polițiștii brăileni vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță și pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

În acest final de săptămână, peste 150 de polițiștii vor fi zilnic pe teren,  peste 90 de polițiști sunt din structurile de ordine publică și peste 25 sunt poliţişti de la rutieră ce vor acționa cu peste 70 de autospeciale.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Peste 18 poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și cu ai celelorlaltor instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, vor fi desfășurate de polițiștii brăileni împreună cu partenerii instituționali, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila și ai Direcției de Sănătate Publică Brăila.

Se va acționa în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Începând cu data de 01.04.2021, municipiul Brăila se încadrează în limitele incidenței cumulate de cazuri noi de infectare cu virusul SARS COV2, mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, fapt pentru care se  interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice!

Totodată, precizăm că, cetățenii trebuie să respecte restricțiile de circulație pentru alte motive decât cele prevăzute de lege și privind circulația persoanelor în interiorul localităților în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. 

Vă reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni răspândirea COVID-19!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI WEEKEND LINIȘTIT!” transmit polițiștii brăileni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •