Social

Polițiștii brăileni au aplicat 24 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Polițiștii brăileni au aplicat 24 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

La data de 01 septembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, au fost verificatesocietăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat mai multe societăți comerciale, legitimat 85 de persoane, au controlat 82 de vehicule, 52 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri.

Totodată, au fost constatate 33 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 6 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative.

Polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie, au fost depistate 17 persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 8.500 de lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •