Social

Polițiștii au promovat informații referitoare la Hotărârea CJSU privind obligativitatea purtării măştii de protecţie

Polițiștii au promovat informații referitoare la Hotărârea CJSU privind obligativitatea purtării măştii de protecţie

Poliţiştii brăileni continuă, şi în această săptămână, activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la măsurile individuale de protecţie stabilite pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Astăzi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – compartimentul  Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au discutat cu persoanele întâlnite în zona instituţiilor publice din municipiul Brăila despre situaţiile în care este obligatorie purtarea măştilor de protecţie.

Cu această ocazie au fost promovate în mod deosebit informaţiile referitoare la prevederile Hotărârii nr. 32/ 11.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în pieţe, târguri, oboare, în staţiile de autobuz/tramvai, peroane etc. şi în perimetrul de aşteptare din exteriorul instituţiilor care lucrează cu publicul.

De asemenea, poliţiştii le-au reamintit cetăţenilor faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă şi i-au informat privind sancţiunile aplicabile celor care încalcă aceste reguli. 

Nu în ultimul rând, beneficiarii activităţilor au fost sfătuiţi să respecte regulile de distanţare fizică, poliţiştii insistând asupra faptului că în acest mod îşi protejează propria sănătate şi viaţă, dar îi protejează şi pe cei din jur.

Reamintim faptul că nerespectarea măsurilor sus-menţionate constituie contravenţie, conform art. 65  lit. h) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare  şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei (art. 66 lit. a) din Legea nr. 55/2020)” se menționează într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •