Silviu Mares 12 septembrie 2020

La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, au fost verificatesocietăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 16 societăți comerciale, au legitimat legitimat 114 persoane, au controlat 164 de vehicule, 125 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, mijloace ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri.

Totodată, au fost constatate 33 de sancţiuni contravenţionale,în valoare totală de peste 13.000 de lei, dintre care 14 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 7 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 11 la Legea 61/1990 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi una la un alt act normativ.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.

Polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie, au fost depistați 5 pasageri care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare totală de 2.000 de lei.

Comentarii