Actualitate

Politista condamnata pentru trafic de influenta ramane in inchisoare

Politista condamnata pentru trafic de influenta ramane in inchisoare
Politista condamnata pentru trafic de influenta ramane in inchisoare
Politista condamnata pentru trafic de influenta ramane in inchisoare

Tribunalul Galaţi a respins la sfârşitul săptămânii trecute cererea de revizuire a sentinţei prin care fostul agent de Poliţie la IPJ Brăila, Irina Lucia Bologa  a fost condamnată pentru că ceruse bani ca să intervină la un procuror DIICOT.

Irina Lucia Bologa, în perioada faptelor agent de poliţie în cadrul Inspectorului de Poliţie al Judeţului Galaţi, urmează să execute acum pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare, ce a rămas definitivă în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, aceasta fiind acuzată că alături  de complicele Vasile Lazăr, în intervalul septembrie – decembrie 2008, a pretins pentru sine şi terţe persoane suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Bacău.

Intenţia acestora era să-l determine pe procurorul DIICOT să dispună o soluţie de netrimitere în judecată faţă de denunţător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit fiind cercetat pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat. Ulterior, din banii pretinşi, Irina Lucia Bologa a primit de la denunţător suma de 16.000 de euro. Cu toate acestea, denunţătorul a fost trimis în judecată. În vederea confiscării banilor, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui apartament aparţinând poliţistei.

Curtea de Apel Galaţi i-a redus sancţiunea penală agentului de Poliţie de la patru la trei ani de închisoare, hotărârea fiind menţinută ulterior de instanţa supremă. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Irina Lucia Bologa trebuie să returneze denunţătorului cei 16.000 de euro, pe care i-a primit în mod necuvenit, judecătorii menţinând sechestrul asupra apartamentului acesteia până când acesta va primi banii.

Irina Lucia Bologa activa ca agent de Poliţie la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Brăila, dar şi-a pierdut postul după ce instanţa supremă a decis condamnarea ei la executarea efectivă a unei pedepse cu închisoarea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •