Silviu Mares 15 noiembrie 2012
Politia braileana avertizeaza: Tu decizi! Voteaza legal!

Politia braileana avertizeaza: Tu decizi! Voteaza legal!Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, comisarul sef de politie Mircea Relu Vizitiu a afirmat, intr-o conferinta de presa de la sediul institutiei, ca, in prezent se deruleaza o campanie de informare a cetatenilor asupra sanctiunilor legale, prevazute de legislatia electorala, sI constientizarea acestora, pentru a asigura o buna desfasurare a activitatii electorale.

„IPJ Braila pune mare accent pe aceasta campanie de prevenire. Ne dorim ca mesajul nostru sa ajunga si sa fie receptat adecvat de cetateni, astfel incat sa nu fim nevoiti sa aplicam sanctiuni legale, atat pentru incidentele de pe durata campaniei electorale, cat si in ziua alegerilor si-n perioada urmatoare. Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, reprezentate la nivelul judetului Braila, vor desfasura, pana pe data de 9 decembrie, intalniri cu cetatenii, atat in mediul urban, cat si in mediul rural”, a accentuat comisarul sef.

Recomandarile preventive, adresate cetatenilor cu drept de vot vor fi sustinute si de pliantele care contin mesajul campaniei de informare si care vor fi inmanate acestora.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare.

Astazi, 15 noiembrie, de la ora 11.00, politistii de la Criminalistica si cei de la Proximitate vor desfasura o prima activitate, pe Soseaua Buzaului – Radu Negru, in cadrul careia vor aplica pliante la toate asociatiile de proprietari din Braila.

Saptamana viitoare politistii braileni si-au propus o activitate de tip caravana, in functie de conditiile meteo, aceasta cuprinzand localitatile Satuc Cazasu, Tudor Vladimirescu si Martacesti.

„Vom merge pe strazile localitatilor, impreuna cu politistii de la Sectia 1 si 2 de Politie Rurala si vom purta discutii cu cetatenii.

In saptamana 26 – 30 noiembrie, o alta actiune tip caravana o vom desfasura in Chiscani si Tichilesti, cu sprijinul politistilor de la Sectia de Politie Rurala Chiscani. Tot in aceasta perioada, impreuna cu politistii de la Biroului de Proximitate, vom derula o activitate in municipiu.

In prima saptamana a lunii decembrie, 3 – 7 decembrie, IPJ Braila, IJJ Braila si ISU Braila vor demara o actiune comuna, similara celor desfasurate in campaniile de constientizare a populatiei cu privire la votul ilegal.

Zonele vizate sunt cele aglomerate, in special pietele agroalimentare”, a mai spus, in cadrul conferintei de presa, Simona Costescu, inspector principal de politie.

Paul IOAN

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.