Politica

Petrea Dorin Silviu: Nu îmi voi lăsa copiii la școală decât în condiții de siguranță maximă

Petrea Dorin Silviu: Nu îmi voi lăsa copiii la școală decât în condiții de siguranță maximă

Petrea Dorin Silviu: „Mie îmi este frică să mai duc copiii la școală! Din cauza lui Lucovid -Orban, a doamnei Anisie-Pepsiglas, a lui Botea – Mulțimea Vidă, nu îmi voi lăsa copiii la școală decât în condiții de siguranță maximă!”

Candidatul Pro România la Primăria Municipiului Brăila, Petrea Dorin Silviu a ieșit astăzi la un atac virulent la adresa factorilor de decizie privind deschiderea școlilor.

”Așa cum era de așteptat, Guvernul Orban nu a alocat banii promiși pentru pregătirea unităților de învățământ în situația pandemică actuală, nu există minimul necesar de dezinfectanți și de măști, iar tabletele nu au venit.

Una dintre fetele mele are astm și îmi este frică să o mai duc la școală pentru că Botea și inspectorii școlari nu s-au preocupat pentru ceea ce era vital pentru siguranța învățământului brăilean, ci au făcut campanie electorală în județul Brăila în ultimile 6 luni de pandemie.

De altfel, fata mea mi-a zis zilele trecute că în ultimii 4 ani nu a avut curaj să meargă la toaleta liceului, un liceu cu prestigiu în oraș, pentru că este infectă, ușile toaletelor nu se închid, nu au niciodată hârtie igienică, nu au săpun, apa este rece în permanență, deci departe de a fi igienice. Și dacă la un liceu de top se întâmplă acest lucru, nici nu vreau să mă gândesc ce condiții sunt în celelalte unități de învățământ!

Deja anumite școli solicită părinților bani pentru dezinfectanți, măști și, mai nou, termoscanere performante.” a declarat Dorin Petrea.

Candidatul Pro România la Primăria Brăila lansează un atac dur și la adresa inspectorului școlar general, care ”deși la nivel național este un dezastru fără precedent în acest sistem, o felicită pe doamna ministru Pepsiglas pentru realizările mărețe, cu un singur scop, clar definit, de a-și păstra funcția, remunerată cu zeci de mii de lei lunar”.   

Petrea spune că el nu va semna nicio declarație care face referință la starea de sănătate a copiilor săi.

Solicit domnului Botea să își asume public, în mod direct, răspunderea față de noi, părinții, că elevii nu se vor îmbolnăvi în școlile din Brăila. Botea – Mulțimea Vidă știe la fel de bine ca oricare cadru didactic și/sau părinte că realitatea din unitățile de învățământ brăilene este tragică și nu sunt  îndeplinite nici condițiile minime pentru a primi elevii. În concluzie, TREBUIE să își dea DEMISIA pentru INCOMPETENȚĂ!” a declarat Dorin Silviu Petrea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •