Actualitate

Video: Peste o tonă de tutun și 13 mașini artizanale de fabricat țigarete ridicate în urma perchezițiilor

Video: Peste o tonă de tutun și 13 mașini artizanale de fabricat țigarete ridicate în urma perchezițiilor

În urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață în judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au ridicat peste 1100 kilograme de tutun, 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini de tocat frunze tutun, peste 3500 de tuburi goale ţigarete cu filtru, precum şi peste 300 de ţigarete confecţionate artizanal.

În această dimineaţă, 45 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 11 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de implicarea în comiterea infracţiunilor de producere şi comercializare de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Printre persoanele vizate au fost și din comuna Ulmu, județul Brăila.

În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate peste 1100 de kilograme de tutun (vrac – frunze şi mărunţit), 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini pentru tocat frunze tutun, peste 3500 de tuburi goale pentru confecţionat ţigarete cu filtru, precum şi peste 300 bucăţi ţigarete confecţionate artizanal.

Totodată, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării peste 13.600 lei, 5.100 euro şi 300 lire sterline.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iunie – octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi tranzacţionat peste 1400 kg de tutun frunze şi mărunţit, precum şi peste 6400 de ţigarete confecţionate artizanal.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 150.000 de lei.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice Buzău continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, în baza mandatelor de aducere, 11 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 65 de ani din Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •