Social

Peste 250 de profesori prezenți la Conferința SuperTeach de la Brăila, evenimentul dedicat schimbării mentalității în educație

Peste 250 de profesori prezenți la Conferința SuperTeach de la Brăila, evenimentul dedicat schimbării mentalității în educație

Sâmbătă, 19 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila a fost gazda conferinței SuperTeach, un eveniment dedicat profesorilor care își doresc să descopere noi moduri de a susține potențialul elevilor la clasă. Peste 250 de profesori interesați au luat parte la atelierele practice și au ascultat cu interes discursurile celor 10 vorbitori, pe teme variate de la cum să conceapă un program de învățare plecând de la modul în care funcționează creierul elevilor, la cum să îmbine predarea cu elemente de tehnologie sau să evalueze mai eficient elevii.

În cei doi ani de când organizăm aceste evenimente în marile orașe din țară, am avut ocazia să stăm de vorbă cu peste 6.000 de cadre didactice, oameni care știu că stă în puterea lor să descopere și să susțină măreția din fiecare copil. Scopul SuperTeach este să creeze o comunitate națională puternică de profesori, cu nuclee active în fiecare județ al țării. Credem cu tărie că numai astfel putem contribui la o schimbare reală și de durată a sistemului educațional din România”, a spus Felix Tătaru, Președinte GMP Group și unul dintre co-fondatorii proiectului SuperTeach.

Conferințele SuperTeach aduc laolaltă profesori care știu că schimbarea sistemului educațional  începe cu ei înșiși. Evenimentul de la Brăila a fost o ocazie excelentă pentru aceștia să interacționeze cu oameni de succes din diverse domenii și să descopere cum ar putea preda și relaționa cu copiii în mod diferit. Ne dorim să le reamintim profesorilor că schimbarea sistemului educațional este posibilă, că începe cu ei și de la ei, iar noi le stăm alături, gata să îi sprijinim ”, a povestit Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group și co-fondator al proiectului SuperTeach.

Printre vorbitorii invitați la Conferința SuperTeach s-au numărat Alexandra Anton – fondatoarea Yuppy Koti, centrul educațional de inspirație finlandeză, Olimpia Meșa – autoarea cărții „Cum Învață Oamenii”, Dragoș Anastasiu  – CEO Eurolines Group, precum și alte personalități care lucrează la îmbunătățirea sistemului educaţional din România.

SuperTeach este o inițiativă care a pornit de la ideea de a schimba sistemul educațional românesc cu ajutorul profesorilor, propunându-și să descopere și să susțină dezvoltarea potențialului fiecărui copil. În acest moment, proiectul are trei etape:

 • Conferințele SuperTeach, destinate profesorilor care își doresc să descopere cum pot schimba felul în care interacţionează cu elevii la clasă;
 • Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație  –  un curs oferit gratuit, creat de Institutul Arbinger, lider global în schimbarea mentalității și susținut de Institutul Dezvoltării Personale, în urma căruia participanții sunt certificați și primesc acces la platforma internațională de resurse Arbinger. Acest curs poate fi completat ulterior și de Formarea de Formatori, oferindu-le astfel ocazia participanților să devină la rândul lor formatori SuperTeach pentru alți profesori interesați de program;
 • Susținerea profesorilor astfel antrenați în a dezvolta, la rândul lor, comunități locale de profesori care să folosească aceste instrumente de relaționare cu copiii.
Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •