Actualitate

Peste 150 de polițiști vor fi zilnic la datorie

Peste 150 de polițiști vor fi zilnic la datorie

Având în vedere contextul epidemiologic actual și măsurile de protecție sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acționa în minivacanța de Revelion pentru a proteja siguranța și sănătatea românilor!

La nivelul județului Brăila, peste 600 de polițiști vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 31.12.2020 – 03.01.2021, peste 150 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii brăileni vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion, când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni, fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.

Vă reamintim că sunt în vigoare mai multe prevederi care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei în funcție de rata de infectare din zona în care vă aflați.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Reamintim cetățenilor faptul că este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.), atât în spațiile deschise, cât și în spațiile închise!

În toate localitățile este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate, prevăzute de lege.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional,  persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri. Evitați aglomerările de persoane, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Suntem la datorie! Față de cei care nu respectă legea și pun în pericol sănătatea publică, vom lua ca de fiecare dată măsuri!” transmit polițiștii brăileni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •