Administratie Actualitate

PDL le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov

PDL le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov

INTERVIU - Alexandru Nazare: Fondurile europene pot reprezenta salvarea Brailei

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL şi coordonator al portofoliului Fondurilor Europene în Guvernul Alternativă, le solicită premierului Ponta și ministrului Șova să facă publice negocierile cu constructorii și finanțatorii autostrăzii Comarnic-Brașov, precum și corespondența cu Eurostat în această problemă. Conform declarațiilor reprezentanților INS există unui punct de vedere preliminar din partea Eurostat care menționează că plățile pe care le va face statul român în cadrul acestui proiect nu vor fi contabilizate în afara deficitului bugetar agreat cu instituțiile financiare internaționale.

Alexandru Nazare:

Verdictul Eurostat în ceea ce privește autostrada Comarnic-Brașov confirmă ceea ce a susținut PDL încă de la anunțul triumfal al cuplului de comici vestiți ai ecranului, Ponta-Șova și anume că ne îndreptăm spre un nou contract de tip Bechtel. Chiar dacă acesta este un punct de vedere preliminar, el nu poate fi ignorat. Premierul Ponta s-a angajat în ianuarie că proiectul nu va afecta deficitul bugetar, iar contractul va fi încheiat după ce se obține avizul pozitiv al Eurostat. În condițiile actuale ce se va întâmpla cu proiectul acestei autostrăzi? Contabilizăm deja o nouă minciună a cuplului Ponta-Șova pentru că nu va putea fi început proiectul sau împovărăm bugetul de stat cu plăți de sute de milioane de euro?

Vicepreședintele PDL a reluat și problemele semnalate în luna ianuarie:

Este inacceptabil ca un proiect în concesiune, lansat în procedură de licitație cu o valoare estimată de 1.2 miliarde euro și cu o lungime de 58 de kilometri să ajungă să coste cu 600 de milioane de euro mai mult și să aibă numai 53 de kilometri. Eurostat e o instituție serioasă care nu poate fi păcălită de minciunile lui Ponta și Șova, iar discuțiile acestea trebuiau să aibă loc încă din perioada de pregătire a licitației, așa cum începusem în 2012. PDL va discuta acest subiect și în cadrul întâlnirii pe care o va avea cu delegația FMI pentru că nu putem permite angajarea statului român într-un fiasco care poate depăși ca amploare Bechtelul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •