Social

Patru brăileni au intrat în carantină pentru că nu au respectat regimul izolării la domiciliu

Patru brăileni au intrat în carantină pentru că nu au respectat regimul izolării la domiciliu

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 17.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1818 de persoane, aflate în izolare voluntară și 38 de persoane care se află în carantină instituționalizată, conform unei informări a Instituției Prefectului Brăila.     

Până în prezent, 8.322 de persoane  au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1160 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. 

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 94 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 31 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 2 pacienți au decedat. Doi pacienți transferați la Brăila, la secția ATI a Spitalului Județean, de la Galați, au decedat.

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.117 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 345 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în ziua de 16 iunie 2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.800 de persoane și al 9 societăți comerciale. 

De asemenea, polițiștii au depistat 4 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La nivel național, au fost constatate, în cursul zilei de ieri, două infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 16 iunie a.c., 92 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •