[quote style=”1″]Si daca tot am umblat “creanga” prin targ, nu se cadea sa vin cu mana goala acasa, asa ca am targuit la iuteala cateva casolete de paste cu chili, de una povestim acum, celelalte se pastreaza pentru zile negre. Acuma pasta…ca pasta, da’ pe langa ele ce mai asezam, ma gandeam la un sos…hmmm, poate altceva … si a venit ideea, normal tot uitandu-ma prin frigider, se ascundeau de mine ceva somon, ceva alge…asa ca vom incerca astazi o combinatie intre ele, de curiozitate, sa vedem ce iese! Si iese, …iese, de iuti ce sunt pastele… ies chiar si ochii din orbite, aviz tuturor celor care au sensibilitate la iuteala, sau mai pe romaneste spus, fratilor si surorilor…vedeti cu ardeiul iute, ca nu-i de gluma.
Prin urmare Paste cu chili, somon si alge, denumirea aproape ca spune tot, se face iute si la propriu si la figurat asa ca vedem la “iuteala” ce ne mai trebuie pe langa ele…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 casoleta 400 g paste cu red chili
- 100 g somon fumee
- 100 g alge marine
[/list]
Mod de preparare:
Sprinteni asezam pe foc un vas cu apa in care vom fierbe pastele, stim cu totii de acuma al-dente, ca nu se poate altfel, cam 6-8 minute.
Feliem cuvincios somonul.
Asezonam algele cu ulei de masline, otet balsamic si…vezi Salata de alge.
Totu-i gata pregatit, montam pe platou pastele amestecate cu somon si alge mai stropim putin cu ulei extravirgin de masline si servim imediat. Vin, …pai se poate fara? Pinot noir, negru precum noaptea si pacatos precum viata, racit la 14 grade, ca sa mai ia din fierbinteala ce ne cuprinde.
Gata, pofta buna!
Sursa: Retete Culinare