Ziua Marinei Române nu putea trece fără parada navelor militare și civile. După exercițiile militare alături de forțele Flotilei Fluviale, la activităţile dedicate Zilei Marinei Române, s-a aflat și un detaşament al Scafandrilor Fluviali din cadrul Centrului de Scafandri Constanţa cu tehnica din dotare. Detaşamentul de Scafandri Fluviali poate executa misiuni de control recunoaştere şi cercetare subacvatică, recuperare de echipamente, tehnică şi materiale, verificări structuri imerse, eliminare obstacole subacvatice, căutare descoperire şi marcare încărcături explozive, căutare şi salvare.
Parada navală militară a fost deschisă de 3 ambarcațiuni de desant aparținând Plutonului de cercetare din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină HERACLEEA.
Plutonul de cercetare condus de Sg. Martin Marius are rolul de a asigura sprijinul cu informaţii prin procedee specifice de cercetare şi luptă pe aliniamentul de contact, la flancuri şi în intervale, în dispozitivul trupelor proprii şi în adâncimea tactică a dispozitivului inamicului.
În continuarea paradei a prezentat onorul ambarcaţiunea pneumatică din Detaşamentul Scafandri Fluviali din cadrul Centrului de Scafandri Constanţa. Comandantul detaşamentului scafandri fluviali este Lt. cdor VOINESCU Bogdan.
Prima navă din parada navelor militare a fost Monitorul 47 – Lascăr Catargiu din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie “Comandor Virgil Alexandru DRAGALINA”.
A doua navă din parada navelor militare a fost POSADA aparţinând Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie “Comandor Virgil Alexandru DRAGALINA”.
A treia navă din parada navelor militare a fost ROVINE din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie “Comandor Virgil Alexandru DRAGALINA”.
A patra navă din parada navelor militare este vedeta fluvială 151 Lt. Aurel CORNĂȚEANU care aparţine Divizionului 88 Vedete fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.
A cincea navă din parada navelor militare a fost vedeta fluvială 159 Asp. Cristian ZLATIAN din cadrul Divizionului 88 Vedete fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.
Apoi a prezentat onorul Șalupa Fluvială De Remorcare Și Salvare 596, după care a defilat în fața asistenței Bacul fluvial MLC 300 aparținând Batalionului nave treceri fluviale din cadrul Brigăzii10 Geniu.
Următoarea navă din parada navelor militare a fost ambarcațiunea de patrulare și intervenție HARPOON OPEN 150 aparţinând Poliţiei de frontieră care are echipajul format din 2 oameni.
Parada navelor militare a continuat cu Șalupa fluvială de patrulare şi intervenţie ONIX aparţinând Poliţiei de frontieră care are echipajul format din 2 oameni, urmată de șalupele aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Bombardul Comando C4 având destinația de patrulare, intervenție, control și salvare pe fluvii și ape interioare și Ambarcațiunea DRUSSILA 470 cu destinația de patrulare, intervenție, control și salvare pe fluvii și ape interioare.
Parada a fost încheiată de Barca de salvare tip BP 10 aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dunărea” al județului Brăila.
Alături de marinarii militari, Ziua Marinei este sărbătorită cu aceleaşi sentimente şi de către marinarii civili. Aceștia au participat la paradă cu 9 nave civile.
Parada navelor civile a fost deschisă de ŞALUPA A.N.R.-28 construită în anul 2011 la Constanţa aparţinând Căpităniei portului Brăila. A doua navă a fost pasager Ovidiu 1 construit în anul 1983 la Şantierul Naval Giurgiu aparţinând Consiliului Judeţean Brăila.
A treia navă din formaţie a fost şalupa ZORILE 1 construită în anul 1949 la Rabinsk-URSS şi aparţine Consiliului Judeţean Brăila.
Parada a continuat cu şalupa Cornelia construită în anul 2004 în Polonia şi care aparţine de AFDJ RA Galaţi. A cincea navă din paradă a fost remorcherul Durău. Acesta este construit în anul 1959 la Şantierul Naval Olteniţa şi aparţine SC AGRICOST SRL Brăila.
În continuare a defilat remorcherul Alexandru proprietatea SC DUNAV SRL Brăila. Nava este construită în anul 1969 la Şantierul Naval Galaţi.
Următoarea navă a fost pasagerul Lacu Sărat care este în Patrimoniul Public al Municipiului Brăila. Acesta este construit în anul 1990 la Şantierul Naval Brăila.
Apoi a defilat prin faţa publicului prezent nava hidrotehnică SEMNAL 3 aparţinând Administraţiei fluviale a Dunării de jos – RA Galaţi. Nava este construită în anul 1987 la Şantierul Naval Giurgiu.
Parada navelor civile a fost încheiată de nava de pasageri cu zbaturi „BORCEA ” aparţinând Inspectoratului Şcolar Județean Brăila, comandată de dl. Tincu Ilie care are o vechime de 39 de ani la comanda acestei nave. Nava are o capacitate de transport de 200 pasageri şi poate executa navigaţie pe întreg sectorul fluvial . Nava a fost construită în 1914 şi făcută cadou de ultimul împărat austro-ungar FRANTZ IOSEPH regelui FERDINAND.