Social

Pacienții care nu prezintă urgență psihiatrică se vor reprograma, la o dată ulterioară

Pacienții care nu prezintă urgență psihiatrică se vor reprograma, la o dată ulterioară

In urma Decretului prezidential nr.195/16.03.2020 privind instaurarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, pentru o perioada de 30 de zile, la nivelul Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” se vor aplica unele masuri de prevenire si control al infectiilor suspecte cu COVID-19 Braila.

Pe perioada valabilitatii starii de urgenta, la Spitalul de Psihiatrie Braila se vor aplica următoarele masuri:
1. Se va limita accesul apartinatorilor care insotesc pacientul, exceptand pacientii care au nevoie de ajutor si care vor fi insotiti doar de o persoana.
2. Toti pacientii/apartinatorii care insotesc pacientul vor fi temporizati si evaluati conform Metodologiei de prevenire si control al infectiilor suspecte cu Coronavirus (SARS-COV-2) elaborata de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile si vor completa chestionarul „EVALUAREA RISCULUI DE IMBOLNAVIRE CU COVID-19„
3. Se va reduce contactul fizic si deplasarile in interes de serviciu, daca acestea nu sunt necesare in mod imperativ, iar pentru orice tip de comunicare (cu autoritatile si institutiile publice, cu furnizorii, cu pacientii, etc) se va utiliza:
– Nr.de telefon: 0239/694.200
– Nr.de fax: 0239/611.012
– Email: [email protected]

Reguli aplicate in spital:
1. Interzicerea vizitelor apartinatorilor, la pacientii internati in spital, cu posibilitatea de prelungire, in functie de situatia epidemiologica internationala. Pachetele cu hrana, documentele sau obiectele de igiena personala vor fi duse pacientilor pe sectii, de catre personalul spitalului, anuntat telefonic de catre portarul de serviciu.
2. Accesul pacientilor in urgenta, adusi cu Ambulanta, se va face prin poarta spitalului, din strada Mihai Bravu, la Camera de triaj/garda, incepand cu ora 14.00, in zilele lucratoare si continuu, 24 ore din 24, in zilele nelucratoare, iar in zilele lucratoare, pana la ora 14.00, la sectia nominalizata sa preia pacientii in ziua respectiva. Triajul pacientului va fi efectuat in Camera de Garda.
3. Se reduc internarile programate. Pacienții care nu prezinta urgența psihiatrica se vor reprograma la o data ulterioara, stabilita de medicul de specialitate. Accesul pacientilor planificati pentru internare in forma continua se va face prin poarta spitalului, din strada Mihai Bravu, in baza unui Bilet semnat si parafat de medic, cu inscriptionarea datei de internare sau a unei liste/sectie cu pacientii planificati pt.internare. In situatii deosebite, cand se prezinta direct pacienti care solicita internare, fara a avea Bilet de la medic, sau fara a fi pe lista de planificari, portarul de serviciu contacteaza sectia respectiva pentru a obtine acceptul unui medic, iar personalul sectiei va veni sa preia pacientul. Triajul pacientului va fi efectuat in Camera de Garda.

Reguli aplicate in Ambulatoriul intergrat si Centrul de Sanatate Mintala:
1. Sistemul de programare pentru Ambulatoriul integrat:
• Consultatii (servicii clinice): Nr. telefon: 0239/694.200 – interior 546 si 0239/699.790 – asistente
• Servicii conexe (psihologice): Nr. telefon: 0239/694.200
– interior 523, 560 – Cabinet psihologie adulti
– interior 556 – Cabinet psihologie copii 2. Sistem de programare pentru Centrul de Sanatate Mintala:
• Cabinet medic: Nr.telefon: 0239/694.200 – interior 559 si 0761/100.912
• Cabinet psihologie adulti: Nr.telefon: 0239/694.200 – interior 523, 560, 561
3. Accesul pacientilor in Ambulatoriul pentru adulti se face prin intrarea in Ambulatoriu din strada Mihai Bravu, doar dupa ce a fost efectuat triajul pacientului in spatiul special amenajat. Triajul pacientului va fi efectuat in Ambulatoriu.
4. Accesul pacientilor in Ambulatoriul pentru copii si CSM se face prin intrarea speciala din strada Mihai Bravu, doar dupa ce a fost efectuat triajul pacientului in spatiul special amenajat. Triajul pacientului va fi efectuat in Camera de Garda.

Tinand cont de evolutia epidemiologica la nivelul teritoriului României, facem un apel la populatia Municipiului Braila, sa se adreseze spitalului nostru doar pentru situatii de urgenta, sa limiteze pe cat posibil deplasarile, sa evite aglomeratiile, sa pastreze distanta de minim un metru fata de persoana din fata si sa respecte regulile de igiena. Respectati cu strictete regulile de preventie! Va rugam sa fiti responsabili si sinceri in relatia cu personalul medical! Doar un personal medical sanatos ne poate ajuta sa trecem cu bine peste aceasta perioada. Va dorim multa sanatate si va multumim pentru intelegere!” este mesajul conducerii Spitalului de Psihiatrie Brăila.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •