Administratie

Opoziția din CLM le cere PSD-iștilor să-și asume singuri toate proiectele

Opoziția din CLM le cere PSD-iștilor să-și asume singuri toate proiectele

Consilierii municipali au aprobat în ședința din luna august scoaterea la licitaţie a unei foste centrale termice care a aparținut CET. Este vorba despre construcţia aflată pe strada Rahovei nr. 351, cu o suprafață de 267 mp, situată pe un teren de 581 mp, imobil ce aparţine Primăriei Brăila.

Municipalitatea a decis să închirieze această clădire, astfel că a început demersurile pentru a o scoate la licitaţie publică. Pentru scoaterea la licitație este necesară o comisie de evaluare din care trebuie să facă parte doi reprezentanţi ai CLM ca membri titulari și doi ca membrii supleanți. Propunerile pentru membrii titulari au fost consilierii municipali Lucian Căprariu (Brăila Nouă) şi Petru Gojan (PSD). Ambii au fost votați de toți cei 24 de consilieri prezenți la ședință.

Pentru cele două poziţii de membri supleanţi, consilierul PSD Sorin Boşneag i-a propus pe liberalul Adrian Tabarac şi pe Dan Păun de la ALDE, dar cei doi au refuzat. Consilierul PNL Costel Petrică Popa a afirmat că liberalii nu participa la această comisie pentru că sunt “în afara jocului politic din Primărie”.

Nici consilierul municipal Bogdan Botea (PND) nu a primit propunerea de a face parte din comisie ca membru supleant, acesta sugerându-le celor de la PSD să îşi asume ei participarea în cadrul acestei comisii, pentru că oricum aceștia sunt majoritari și în CLM.

În cele din urmă Boşneag i-a propus pe social-democraţii Răzvan Popescu şi George Caranica, care la rândul lor au primit câte 24 de voturi pentru.

Consilierii au stabilit că preţul caietului de sarcini este în cuantum de 300 lei, iar garanţia de participare la licitație este în cuantum de 1.302 lei. Adjudecatarul licitaţiei are obligaţia ca în termen de maxim 2 de zile de la rămânerea definitivă a rezultatului licitaţiei să constituie în favoarea Municipiului Brăila o garanţie de bună execuţie a contractului în cuantum egal cu valoarea chiriei licitate pe două luni.

Chiria pe care o va achita adjudecatorul licitației se va achita anticipat, bisemestrial.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •