ProBr

O noua premiera oferita de Teatrul Maria Filotti

O noua premiera oferita de Teatrul Maria Filotti
O noua premiera oferita de Teatrul Maria Filotti
O noua premiera oferita de Teatrul Maria Filotti

Vineri, 24 și sâmbătă, 25 martie 2017 , la Sala ”Bujor Macrin”, Teatrul Maria Filotti Brăila vă invită la AVANPREMIERA, respectiv PREMIERA spectacolului ”Prințul nefericit”, sau ”La Double Inconstance”, titlul original al piesei marelui autor francez, Pierre de Marivaux. Spectacolele din ambele zile încep la orele 18.00.

Textul, o comedie în trei acte, construită după tiparele Commediei dell’arte, în care îi regăsim pe Arlequin și Trivelin, personaje esențiale ale acestei forme de improvizație teatrală, are o construcție surprinzător de modernă pentru epoca elaborării sale (sf. sec. XVIII), fiind reprezentat scenic pentru prima dată în anul 1723, de către comedianți italieni, la celebrul Teatru ”Hotel de Bourgogne” din Paris.

Un proiect teatral inedit și incitant pentru artiști, dar și pentru public, o alegere regizorală inspirată, în persoana Sânzianei Stoican, care se află la a doua experiență pe scena Teatrului ”Maria Filotti”, după ”Casa” rusului Evgheni Griskovet, spectacol reprezentat cu succes și în actuala stagiune.

Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă și perfect adaptată spațiului Sălii Studio a Teatrului Maria Filotti, este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția, performantă, deosebită, numai are nevoie de nicio prezentare: Emilian Oprea , Mihaela Trofimov, Silviu Debu , Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.

Ca și în alte comedii ale lui Marivaux, precum ”Jocul dragostei și-al întâmplării”, ”Insula sclavilor”, ”Triumful dragostei”, ” Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit” și în ”Prințul nefericit” multe dintre caracterele în jurul cărora crește povestea aparțin Commediei dell’arte. Astfel întâlnim scene de un comic savuros, rezolvate în cheie comică de celebrul Arlequin, interpretat de Emilian Oprea, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent.

Orice comedie reușită are un final pe măsură, va reuși prințul să descopere marea iubire, să-și găsească prințesa mult visată? Oare Arlequin va rămâne neconsolat sau vom avea parte de două nunți!? Cu siguranță vom afla împreună deznodământul acestei fascinante povești, în acest week-end.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •