Braila

O braileanca a mobilizat 200.000 de voluntari sa curete Romania intr-o singura zi

O braileanca a mobilizat 200.000 de voluntari sa curete Romania intr-o singura zi
O braileanca a mobilizat 200.000 de voluntari sa curete Romania intr-o singura zi
O braileanca a mobilizat 200.000 de voluntari sa curete Romania intr-o singura zi

Brăileanca Anamaria Hâncu este cea care, la nici 25 de ani, a spus Let’s Do It, Romania! și a reușit să mobilizeze 200.000 de voluntari care au ieșit într-o singură zi să curețe toată România de deșeuri.

A absolvit Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, specializarea Filologie intensiv-Limbi Străine. La recomandarea profesoarei sale de limba română, Adriana Bogatu, s-a înscris la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie, de la Universitatea din București și, ulterior, a absolvit Masterul de „Comunicare, Mass-media și Societate” (în limba franceză), în cadrul aceleiași facultăți.Anamaria Hancu

„Privind în urmă, au fost ani frumoși care m-au schimbat, m-au făcut să cresc, să evoluez, să devin eu”, spune Anamaria Hâncu, Communication Consultant & Co-Foundator al celui mai mare proiect de voluntariat din România, Let’s Do, It, Romania!

Anamaria are 29 de ani, lucrează ca Label Manager & Promotion Manager Global Records. Dincolo de jobul ei este pasionată de voluntariat, îi place să facă sport, a practicat volei aproximativ 9 ani și a participat la ultimele ediții de maraton din București.

În 2008 a început masterul şi a avut primul job oficial şi tot atunci a simţit că vrea să dedice timpul şi energia voluntariatului. Asociaţia EcoAssist se pregătea de proiectul „Marea Ecologizare” care îşi propunea să facă acţiuni de curăţenie în patru arii protejate din România, iar Anamaria a simţit că trebuie să se implice, să ajute şi pe parte de PR asociaţia şi pe Liana Buzea, preşedintele EcoAssist.

După ce a văzut filmuleţul din Estonia cu acţiunea pe care au făcut-o ei, în care au reuşit să cureţe întreagă ţară cu participarea a 50 000 de voluntari, împreună cu Liana a spus: „hai să facem proiectul în România, hai să facem curăţenie în toată ţară într-o singură zi”. Aşa a apărut Let’s Do It, România! În vara anului 2010 a renunțat la jobul ei pentru a se dedica exclusiv proiectului și pe 25 septembrie 2010 au fost pregătiți și 200 000 de voluntari au ieșit la curățenie, în fiecare județ al României.

În 2010, Anamaria Hâncu a obținut premiul Golden la PR Awards pentru campania noastră (plus alte premii la Gala Societății Civile), în 2011, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, și-a dorit să le cunoască, pe ea și pe Liana și le-a numit „Remarkable Romanians” în cadrul ceremoniei de 4 Iulie.

Apoi, în 2013, președintele Estoniei (țara inițiatoare Let’s Do It), Toomas Hedrik Ilves, a făcut o vizită în România și pentru o oră, a stat de vorba cu Anamaria și Liana, menționând că i-a spus președintelui Traian Băsescu că în țara noastră, trei români au făcut o revoluție: Laszlo Tokes, Liana Buzea și cu Anamaria Hâncu.

În cei cinci ani de acțiuni Let’s Do It, România! s-au strâns 2.200.000 saci de deșeuri, aproximativ 22.500 de tone de deșeuri.

Let’s Do It, România! face parte din mișcarea Let’s Do It care cuprinde peste 100 de țări ce au organizat acțiuni de curățenie națională.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •