Social

Nouă medii de 10 la Brăila la Evaluarea Națională. Promovabilitate 86%

Nouă medii de 10 la Brăila la Evaluarea Națională. Promovabilitate 86%

Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei, Brăila se află pe locul 3 în ierarhia naţională, înainte de contestaţii, cu o rată de promovare de 86%. Pe primul loc se află Clujul, cu o promovabilitate de 88,7%, apoi București cu 87.6%. Anul trecut, promovabilitatea la Brăila a fost de 87,6% și s-a clasat pe locul 1, cu 0,2% peste Cluj.

La Brăila sunt 9 elevi care au obținut media 10. Patru dintre aceștia provin de la Școala Fănuș Neagu, și câte unul de la școlile ”I.L. Caragiale”, ”Ion Creangă”, Ion Băncilă”, ”Mihu Dragomir” și ”Mihai Viteazul”.

În Brăila au promovat examenul (medii peste 5) 1.908 candidaţi din cei 2.219 candidaţi prezenţi la ambele probe. Anul acesta la Brăila au fost 393 medii peste 9.00, iar 580 de medii au fost între 8.00 și 8.99. Un elev a fost eliminat, iar 7 elevi au participat la o singură probă, trei dintre ei obținând note peste 5.00 la proba la care au participat.

Conform informațiilor prezentate de inspectorul școlar general Viorel Botea, la proba de Limba și literatura română au obținut note 2067 peste sau egale cu 5 (cinci) candidați ( 93%), iar 46 candidați au fost notați cu 10 (zece). La proba de Matematică, 1797 candidați (81%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 58 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Un număr de 8 candidați vor susține Evaluarea Națională în etapa specială, începând cu data de 29 iunie 2020.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •