Administratie

Normalitatea, cu prefect in functie. Primarul Simionescu descalceste itele

Normalitatea, cu prefect in functie. Primarul Simionescu descalceste itele

Normalitatea, cu prefect in functie. Primarul Simionescu descalceste iteleNoua reinvestire a Mihaelei Marcu in functia de prefect al Brailei, dupa ce tot guvernul Ponta, fara nicio explicatie, o lasase „somera”, a fost unul dintre primele puncte de discutie de la intalnirea de astazi a primarului Aurel Gabriel Simionescu cu presa. Edilul sef a negat orice implicare a autoritatilor publice brailene in luarea acestei decizii la nivel central. „Noi am cerut ca Braila sa aiba prefect, pentru ca nu era normala situatia ca, in preajma alegerilor, cind organizarea alegerilor este facuta de Prefectura, sa nu avem prefect. Se pare ca solutia care a rezultat, de cerintele care sunt si pe momentul acesta, respectiv sa fie functionar public, sa aiba experienta, sa mai fi gestionat lucrurile astea, a fost aceea ca doamna Mihaela Marcu sa fie numita din nou prefect al judetului. Am crezut dintotdeauna ca doamna Mihaela Marcu este o solutie buna pentru functia de prefect”. El a mai afirmat ca, dupa alegerile generale, toate funciile de prefect si subprefect vor fi reevaluate.

Primarul Brailei a mai declarat ca, in ultima vreme, au mai fost vehiculate citeva nume de „pretendenti” la fotoliul de prefect, printre care Ghiorghi Obreja, presedintele filialei locale a Partidului Conservator, si Doru Damian, unul dintre liderii PSD Braila, dar niciunul dintre acestia nu ar fi intrunit toate cerintele postului.

Primarul s-a mai referit, in cadru conferintei de presa, la faptul ca unii dintre brailenii care solicita audiente sunt nemultumiti ca trebuie sa restituie unele sume de bani, ca urmare a faptului ca, in iarna trecuta, au primit, pe nedrept, subventii la caldura: „Vin si vor sa auda de la primar ca trebuie sa returneze niste bani, urmare a ajutoarelor pe care le-au primit in iarna trecuta, urmare a declaratiilor pe care dumnealor le-au facut, pe propria raspundere, legat de veniturile realizate. Nu exista o varianta, prin care primarul sau o alta institutie exonereaza de plata unor astfel de debite cetateanul respectiv. Legea spune ca, daca ai declarat pe propria raspundere niste venituri, atunci cand, din varii motive, ele variaza, deci ai primit in plus niste bani, sau, dimpotriva, in minus, atunci trebuie sa faci declaratia respectiva si, in luna urmatoare, lucrurile trebuie reglate. In plus sau in minus”.

Declaratia primarului a venit (si) ca urmare a faptului ca, in aceasta perioada, brailenii care considera ca au dreptul de a primi subventii pentru caldura, isi pregatesc actele necesare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.