Administratie

Nici în CLM, liberalii nu au avut sorți de izbândă pentru scoaterea dintr-un proiect a creșterii tarifului la apă și canalizare cu 50% până în 2024

Nici în CLM, liberalii nu au avut sorți de izbândă pentru scoaterea dintr-un proiect a creșterii tarifului la apă și canalizare cu 50% până în 2024

În ședința CLM din 14 februarie s-au dezbătut cele 5 proiecte de hotărâre pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila.

Fiind vorba despre un proiect european în care 85% din sumă vine din fonduri europene, consilierii au votat în unanimitate 4 dintre aceste proiecte, singurul care a stârnit discuții aprinse fiind cel în care analiza cost-beneficiu făcută de consultant prognoza o creștere cu 50% a tarifelor la apă și canalizare până în 2024.

Atât în ședința CJ, cât și în ședința CLM, consilierii PNL au încercat să scoată această prevedere din proiect. Liberalul Adrian Tabarac a spus că acest proiect european este unul benefic în special pentru locuitorii din municipiu, unde sunt cei mai mulți consumatori, dar nu crede că analiza cost-beneficiu, care duce la creșterea tarifului cu 50% până în 2024 este una realistă și obligatoriu să rămână în această formă în stabilirea tarifelor.

Tabarac a făcut referire și la faptul că CUP Dunărea Brăila are pierderi mari în rețea, care dacă ar fi reduse s-ar putea reduce și prețul serviciilor către populație.

Reprezentanții CUP Dunărea au spus că orice modificare a proiectului ar duce la respingerea acestuia de la finanțare, în timp ce primarul a spus că în fiecare an CLM va vota tariful practicat de CUP Dunărea pentru apă și apa uzată.

Proiectul a trecut cu 16 voturi pentru și 6 abțineri (consilierii PNL și consilierul Lucian Căprariu). Au lipsit motivat de la această ședință: Dan Păun (ALDE), Sorin Ioniță (PNL), Cristina Voineag (PSD), Valentin Pătârlăgeanu (PSD). Consilierul PNL Alexandru Bașno a plecat din ședință în timpul discutării acestui proiect.

Celelalte 4 puncte de pe ordinea de zi privind proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Brăila, în valoare de 240 milioane euro, bani europeni, au trecut cu unanimitate de voturi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •