Sport

Nationala de tineret U19 a Romaniei a terminat pe locul 2 la Cupa 1 Decembrie

Nationala de tineret U19 a Romaniei a terminat pe locul 2 la Cupa 1 Decembrie
Daniela Corban
Daniela Corban

În perioada 4-6 decembrie s-au desfășurat meciurile ediției din acest an a Cupei 1 Decembrie la handbal feminin tineret, competiție ce s-a desfășurat în 3 orașe: Craiova, Slatina și Caracal. La acest turneu au participat naționalele din România, Danemarca, Ungaria și Spania. Reprezentativa României a fost formată din jucătoarele care în vară au câștigat Campionatul Mondial de junioare, dar și de data aceasta a lipsit brăileanca Diana Axinte, o piesă de bază a echipei înainte de a se accidenta. Totuși, din lotul României au făcut parte două jucătoare care în urmă cu doi ani au jucat pentru LPS Brăila, surorile Daniela și Andreea Corban, gălățencele fiind împrumutate atunci să joace pentru echipa de junioare II a LPS Brăila, pregătită de profesorul viorel Alexandru. Acum cele două sunt la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea.

Sâmbătă la prânz, tricolorele au pierdut ultima partida a Cupei “1 Decembrie”, cu Danemarca, nordicele impunandu-se la limita, 33-32 (19-17). Atât România cât și Danemarca se impusese în primele două jocuri ale acestui turneu, iar acest meci a stabilit câștigătoarea, într-un meci disputat la Slatina. Nordicele au dominat clar meciul, având la un moment dat și 6 goluri avans pe tabela de marcaj, scor 29-23, iar pe final româncele n-au reușit decât să se apropie la un singur gol pe final. Pentru România au marcat: Bianca Maria Bazaliu -13 (6 de la 7 m), Lorena Ostase -5, Alexandra Carasol -5, Daniela Corban -4, Sonia Seraficeanu -3, Iulia Andrei -1, Cristina Laslo -1(1 de la 7m). Cele două naționale s-au întâlnit și în grupele Campionatului Mondial de junioare din Macedonia, când meciul s-a terminat la egalitate, scor 30-30 (14-13), Bazaliu marcând atunci 9 goluri, iar danezele au egalat cu 7 secunde înaintea finalului, după ce Bazaliu marcase de 3 ori consecutiv și dusese România la două goluri avans.

În primul meci al turneului naționala feminină de handbal tineret a României a învins, la Craiova, reprezentativa similară a Ungariei, cu scorul de 25-21 (15-11). Golurile echipei antrenate de Aurelian Roșca și Gavril Kozma au fost marcate de: Bazaliu -10 (2 de la 7m), Ostase -5, Dindiligan -2, Onicaş -2 (2 de la 7 m), Andrei -1, Polocoşer -1, Laslo -1, D. Corban -1, F. Ilie -1 și Seraficeanu -1.

În al doilea meci, disputat vineri seara, România a învins Spania cu 29-21 (16-11), după un meci controlat de românce de la un capăt la altul, în care, la fel ca și în meciul cu Ungaria, Bianca Bazaliu a marcat primul gol al partidei. Tricolorele au avut și 8 goluri avantaj în prima repriza, scor 13-5 în minutul 21 și 15-7 în minutul 26, dar Spania a redus diferența la doar 4 goluri cu câteva secunde înaintea pauzei, iar Cristina Laslo a stabilit scorul primei reprize, 16-11.

Ibericele s-au apropiat la 3 goluri în primele 3 minute din repriza a doua, scor 16-13 și apoi în minutul 42 la scorul de 19-16, pentru ca în minutul 49 Bazaliu să refacă diferența de 8 goluri. România s-a impus cu 29-21. Pentru România au marcat: Andreea Corban -2 goluri, Iulia Andrei -1, Alexandra Dindiligan -6, Sonia Seraficeanu -1, Florentina Craiu -1, Loredana Vartic -2, Cristina Laslo -6 (4 de la 7 m), Bianca Maria Bazaliu -7 (3 de la 7 m), Anca Polocoser -3.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •