Stiri

Mona Pivniceru a gasit un procuror general de calibrul lui Antonescu

Mona Pivniceru a gasit un procuror general de calibrul lui Antonescu
Mona Pivniceru a gasit un procurer general de calibrul lui Antonescu
Mona Pivniceru

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, se pare ca s-a decis in privinta viitorului procurer general al Romaniei. Aceasta se pare ca-l va propune pe procurorul Florin Danut Magyar, care in timpul studentiei, ar fi fost repetent din cauza disciplinei Drept Penal.

Solicitarile ministrului Justitiei ca sefii parchetelor sa inainteze propuneri pentru functiile de procuror general si de sef DNA  par sa fie doar pentru impresia de democratie, pentru posturile ar fi promise, pentru Florian Danut Magyar si Alina Bica, un alt procuror controversat, fost secretar de stat în Ministerul Justi?ie.

Pivniceru a fost, la inceputul lunii februarie, la bilantul lui Magyar de la Parchetul Curtii de Apel Cluj, cand probabil au pus bazele colaborarii, iar Pivniceru i-ar fi promis functia de procuror general al Romaniei. Florin Magyar este procuror general al Parchetului Curtii de Apel Cluj. El a inceput Facultatea de Drept la FF si a fost repetent la Drept Penal, la profesorul Matei Basarab. Potrivit presei, Magyar ar aparea in interceptari telefonice din care ar rezulta ca i-ar fi promis protectie prietenului sau, controversatul  Ioan Otel (fost comisar, sef serviciu in Politia Cluj, apoi jurnalist, director de trust de pres?) inculpat in dosarul „Gazeta”, care a fost stramutat la Tribunalul Braila prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie din martie 2007, la solicitarea aparatorilor inculpatilor. Ioan Otel ar fi fost obligat sa paraseasca Politia dupa un scandal declansat in jurul unui dosar sexual, supranumit „Moonlight”.

Potrivit declaratiei de avere din 2011, Magyar are in conturi circa 81.000 de lei, 14.500 de dolari si circa 14.700 euro, un spatiu comercial (impreun? cu o alta persoana) si doua apartamente, unul in Cluj si altul in Oradea (detinute impreuna cu sotia), un Ford Focus. Din chirii a declarat venituri anuale de 2250 euro. Salariul sau anual de procuror general al Parchetului Curtii de Apel Cluj a fost de peste 144.000 lei/an

, iar sotia sa a incasat pe anul 2011, 11.441 lei.

In prima runda de desemnare a procurorului general al Romaniei si de procurer sef la DNA, ministrul Mona Pivniceru a organizat o selectie lipsit? total de transparenta. Atunci, din noua procurori inscrisi pentru selectie, Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general si pe Ioan Irimie pentru cea de sef al DNA.

La audierile de la CSM ale lui Nitu si Irimie, acestia au demonstrat ca nu cunosc legislatia, nu cunosc institutiile europene cu care ar trebui sa colaboreze, dar au recunoscut ca n-au facut dosare penale grele. CSM nu a avizat propunerile ministrului, iar presedintele Basescu si-a insusit motivele CSM si a refuzat numirea lor.

O eventuala propunere a lui Magyar pentru functia de procurer general al Romaniei ar fi un motiv de liniste pentru Crin Antonescu, care astfel nu ar mai fi marele repetent din fruntea unei institutii importante a Romaniei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.