Social

Modificari la admiterea in scolile de pompieri

Modificari la admiterea in scolile de pompieri

În data de 22 noiembrie 2017, au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru cei recrutaţi în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

[quote]Prin introducerea traseului aplicativ la admitere, pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, se verifică aptitudinile fizice ale candidaţilor prin parcurgerea a 10 elemente de dificultate într-un timp de maxim un minut şi 5 secunde[/quote] a precizat Cristian Ion, inspector șef al ISU Dunărea Brăila.

Acesta a precizat că până în prezent, la ISU Dunărea Brăila și-au depus dosarele de înscriere un număr de 25 de candidați pentru admiterea la școala de pompieri de la Boldești.

Una dintre consecinţele introducerii acestei noi modalităţi de testare a calităţilor fizice este eliminarea criteriului de înălţime. În aceste condiţii parcurgerea noilor probe impune candidaţilor o anumită statură sau calităţi fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menţionat.

Eliminarea limitei de înălţime pentru candidaţi este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar şi cu unele soluţii pronunţate de diverse instanţe de judecată.

Menţionăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăseşte şi la admiterea în şcolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.

[quote]O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la şcolile pentru subofiţeri – pompieri sau participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt exceptate de la interdicţia de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară[/quote], a mai precizat colonel Cristian Ion.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •