Proiectul bazinului olimpic a fost elaborat de Primăria Brăila în anul 2010, și a fost contractat în 2011, iar lucrările au fost demarate în 2015. Din iulie 2019 lucrarea a avansat doar în proporție de 6%. Astfel, CNI a notificat constructorul MIDANNE INVEST GRUP S.R.L. cu privire la rezilierea de drept a contractului încheiat în anul 2011.
Ulterior acestei notificări, CNI a parcurs toate etapele în vederea preluării șantierului, stabilirea restului de executat și demararea unei noi proceduri de achiziție publică în vederea finalizării obiectivului de investiții. De atunci s-au organizat cinci licitații pentru finalizarea lucrărilor, însă nu s-a prezentat niciun ofertant. Una dintre explicații a fost aceea că prețurile la materialele de construcții au crescut semnificativ de la momentul la care a fost demarat proiectul și ca atare, nu a fost nicio firmă interesată să își asume acest contract, la sumele neactualizate.
Ministrul Dezvoltării, în subordinea căruia se află CNI, Adrian Veștea a declarat că situația de la bazinul olimpic de la Brăila „nu are un precedent în România” și că în prezent se face o expertiză pentru a se stabili exact ce lucrări mai sunt necesare pentru finalizarea proiectului, iar reprezentanții CNI spun că în luna octombrie se va finaliza expertiza și vor putea fi aprobați noi indicatori tehnico-economici, astfel încât se va putea organiza o nouă licitație cu sumele actualizate.
„În luna octombrie eu voi insista și voi suna colegii noștri de la Compania Națională de Investiții, se va finaliza această expertiză și să avem acei indicatori tehnico-economici. Nici eu nu-mi explic. Și eu vin din administrația publică și nu înțeleg cum de s-a ajuns ca o perioadă atât de lungă de timp să nu se ia astfel de măsuri…Bazinul de înot va fi finalizat de Ministerul Dezvoltării, iar asta este o certitudine”, a spus Adrian-Ioan Veștea.