Administratie

Miniștrii Cuc și Teodorovici au vizitat din nou lucrările la podul peste Dunăre

Miniștrii Cuc și Teodorovici au vizitat din nou lucrările la podul peste Dunăre

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut astăzi o vizită la șantierele unde se desfășoară lucrările de realizare a podului peste Dunăre. Acesta a spus că lucrările sunt în grafic, atât pe partea tulceană a șantierului, cât și pe cea din Brăila. Cuc a fost însoțit de ministrul finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Proiectul are o valoare de 488 de milioane de euro, este al cincilea din Europa în ceea ce priveşte gradul de complexitate. Nu sunt probleme de finanţare şi toate cererile înaintate de constructor au fost plătite. Lucrările sunt în grafic„, a declarat ministrul Cuc.

Referindu-se la defrişarea unui hectar de pădure, ministrul Transporturilor a menţionat că s-au obţinut avizele pentru această lucrare.

„La partea de relocare de gaze, s-a reluat procedura de licitaţie, după ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Potrivit sursei, autorităţile au lansat licitaţiile pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Constanţa-Brăila, iar în maximum două luni se vor plăti despăgubirile pentru exproprieri.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a venit îmbrăcat într-o ținută sport, cu un tricou inscripționat #insistpentruRomânia, a declarat că firmele de construcţii din România au apreciat măsurile fiscale aplicate începând din acest an pentru stimularea domeniului şi a anunţat două noi măsuri.

Una dintre ele vizează acordarea unui bonus financiar firmelor care termină lucrările cu cel puţin şase luni înainte de termenul prevăzut în contract, bonus echivalent cu procentul de penalizare aplicat în caz de întârziere a lucrărilor, iar a doua măsură vizează inclusiv reducerea timpilor de realizare a unui proiect.

Pentru a nu mai relansa licitaţia şi a pierde timp, atunci când CNAIR este gata să atribuie un contract şi constată că între bugetul firmei câştigătoare şi ce are în caietul de sarcini există o diferenţă, aceasta să fie suportată de la bugetul de la stat, să nu se mai organizeze o licitaţie şi să se piardă timp. Sunt două măsuri care vor relansa domeniul construcţiilor„, a declarat ministrul Teodorovici.

Potrivit reprezentanţilor firmei Astaldi, care execută lucrările de construire a podului peste Dunăre, până la finele acestui an se vor încheia lucrările la fundaţia podului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •