ProBr

Mihai Tudose respinge categoric susținerea Vioricăi Dăncilă la prezidențiale sau intrarea Pro România la guvernare, posibilități enunțate de Victor Ponta

Mihai Tudose respinge categoric susținerea Vioricăi Dăncilă la prezidențiale sau intrarea Pro România la guvernare, posibilități enunțate de Victor Ponta

Fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar al Pro România, a exclus categoric posibilitatea ca partidul în care deține funcția de vicepreședinte să o susțină pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale sau să intre la guvernare.

E exclus. În nume personal vă spun că nu mă văd colaborând cu Dăncilă sau guvernul ei. Ar însemna disoluția Pro România. Eu știu că nu a existat o decizie a partidului, că Victor Ponta a făcut declarația în nume personal, dar dacă asta va fi decizia partidului, voi fi iar împotriva liniei partidului, dinăuntrul sau din afara partidului”, a răspuns Tudose miercuri la o întrebare adresată de G4Media.ro.

Reamintim că Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat marți la Realitatea TV că partidul său ar putea să o susțină pe Dăncilă și să intre la guvernare în anumite condiții: ”Mi-e greu să spun dacă o vom susține pe doamna Dăncilă, un proiect mai larg este schimbarea guvernamentală, pentru asa ceva i-aș sprijini; le-am spus: aveți un proiect bun vi-l votăm noi, nu aveți nevoie de UDMR… Dacă va fi un proiect în care să credem, vom intra și la guvernare, acum nu putem în condițiile acestea”.

În schimb, Tudose spune că exclude orice susținere pentru că PSD nu a înțeles nimic după alegerile din 26 mai. Fostul premier a declarat că nu poate susține PSD-ul care ”a aruncat pe piață aiurelile cu votul furat prin soft, am văzut negarea realității”.

De asemenea, Mihai tudose spune că nu poate să colaboreze cu un guvern care i-a păstrat în funcție pe ministrul transporturilor Răzvan Cuc, pe Ecaterina Andondrescu ”care termină a șaptea reformă pe care n-o înțelege nimeni”, și pe Anton Anton la Energie.

Fostul premier a mai declarat că o eventuală decizie de susținere a candidatului PSD de către Pro România l-ar putea determina să facă un pas în lateral și să facă opoziție în partid, așa cum a făcut și în PSD după ce a demisionat din funcția de prim-ministru.

Eu la Brăila am luat peste 20% pentru Pro România la alegeri. Am fost acolo wekendul trecut: orice discuție despre asociere cu Dăncila și ai ei ar însemna disoluția, dispariția Pro România. Am plecat de la PSD nu doar din cauza lui Dragnea, PSD e cel care a considerat că Dăncila e cel mai bun produs al partidului pentru prezidentiale. Cu cine să te asociezi, cum să sprijini așa ceva? Dacă asta va fi decizia partidului, voi fi din nou împotriva liniei partidului, dinăuntru sau dinafară” a declarat Mihai tudose pentru G4Media.ro.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •