Politica

Mihai Isvoranu: Cum e posibil să începem anul școlar cu zero pregătire pentru părinți, cu zero pregătire pentru cadrele didactice

Mihai Isvoranu: Cum e posibil să începem anul școlar cu zero pregătire pentru părinți, cu zero pregătire pentru cadrele didactice

Conferința de presă susținută de candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Municipiului Brăila, Mihai Isvoranu a fost o interpelare publică la adresa domnului Marian Dragomir, primar în funcție, și a domnului Viorel Botea, inspector școlar general.

Mihai Isvoranu a spus că pasul următor va fi să depună o solicitare la Inspectoratul Școlar Județean de comunicare a procedurilor și protocoalelor stabilite pentru diferite scenarii.

”Cum este posibil să începem anul școlar luni – mai avem o zi lucrătoare până atunci – cu zero pregătire pentru părinți, cu zero pregătire pentru cadrele didactice, cu riscuri imense pentru elevi și familiile lor?

La ce mă refer:

 1. Testarea cadrelor didactice sau, de fapt, lipsa testării înainte de începerea școlii. De ce nu se face? Există în plan să fie făcută? Există fonduri pentru așa ceva? Există un plan pentru a fi pus pe picioare un laborator de testare special pentru personalul din învățământ?
 2. Testarea elevilor care vor manifesta simptome de răceală – mai ales că vine și anotimpul rece, deci este foarte probabil să apară o mulțime de cazuri. Este prevăzută înființarea unui laborator care să se ocupe doar de testarea copiilor cu simptome, în regim de urgență și mai ales fără bani pentru familii? Există o procedură/ un protocol pentru a gestiona apariția acestor cazuri, izolarea copiilor, realizarea unei anchete epidemiologice? Cum se face termoscanarea și cu ce aparate, asigurate de către cine?
 3. Dotarea școlilor. Există bugete alocate pentru dezinfectant și tot ce este necesar în școli pentru a reprimi copiii în condiții de siguranță? Există achiziții în derulare, centralizat, pentru toate instituțiile de învățământ din municipiu?
 4. Informarea coerentă și din timp a părinților. Există materiale clare de informare, formulate de Inspectoratul Școlar Județean împreună cu direcțiunea instituțiilor de învățământ, prin care părinții să știe clar care este modul în care noi, la nivel local, în Brăila, reîncepem anul școlar? Și care sunt scenariile de criză pentru diferitele situații care pot să apară?” a declarat Mihai Isvoranu.

Candidatul Alianței USR-PLUS a mai spus că stresul, nesiguranța și anxietatea îi afectează pe toți părinții, el însuși fiind părinte care își pune o mulțime de întrebări legate de cum va fi viitorul an școlar pentru fiica sa. Isvoranu a spus că o informare clară și corectă ar ajuta mult la starea de bine psihică a tuturor.

”După cum se vede, o parte dintre punctele ridicate de mine presupun bugete, fonduri, achiziții. Dar o parte presupun doar un pic de muncă și un pic de organizare. Eu personal, în calitate de cetățean al orașului, în calitate de părinte și în calitate de candidat la funcția de primar, sunt interesat să aflu pentru toți brăilenii răspunsurile la întrebările de mai sus. Înainte să vin să le lansez în spațiul public am încercat să le aflu de pe site-ul oficial al Inspectoratului Școlar Județean – ultimul comunicat de presă este din august și se referă la titularizări. Nici din partea domnului primar Dragomir nu am auzit o luare de poziție, nu știu dacă să spun că are o scuză, e campanie electorală, sau dimpotrivă, tocmai pentru că e campanie ar fi trebuit să fie mai preocupat de subiect” a mai declarat Mihai Isvoranu.

Mihai Isvoranu a făcut apel la toți candidații la alegerile locale să lase temele lor de campanie și să se aplece către deschiderea anului școlar, care este un lucru mult mai important decât ”o groapă sau o canalizare înfundată pe nu știu ce stradă, problemă care se poate rezolva în câteva ore”.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •