Actualitate

Update: Microbuz cu călători care venea spre Brăila lovit în plin de un tren

Update: Microbuz cu călători care venea spre Brăila lovit în plin de un tren

Update: În urma accidentului care a avut loc, luni seara, la o trecere la nivel peste calea ferată de pe DN 2, în localitatea Bâlhacu, județul Buzau, unde microbuzul a fost lovit de trenul IR 1579 București Nord – Galați, au murit pe loc trei persoane, o femeie de 68 de ani din Galați și doi bărbați de 24 și 36 de ani din Vrancea. Alte trei victime erau în stare critică: șoferul microbuzului, internat la Terapie Intensivă, o femeie aflată în aceeași secție, cu multiple leziuni, și o altă persoană, care a fost transferată la Neurochirugie la Ploiești. Marți dimineață, femeia aflata în stare critică la ATI Buzău, care avea 24 de ani și era din Galați, a murit.

Celelalte 10 victime au multiple traumatisme toracice, craniene și de membre și urmează ca în cursul zilei să fie transferate în secții, în funcție de leziunile pe care le au.

Victimele veneau din Germania și fuseseră preluate de microbuz de la Oradea pentru a fi duse acasă, în localități din județele Galați, Vrancea și Brăila.

În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune.

Știrea inițială:

Cel puțin 3 oameni au murit, iar mai multe persoane au fost rănite, luni seara, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de tren, pe DN 2B, în zona localității C.A. Rosetti, județul Buzău, în zona localității Balhacu, unde un tren care circula pe ruta București – Galați a lovit în plin un maxi-taxi care mergea spre Brăila, pe care l-ar fi târât pe șine pe o distanță de circa 200 de metri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis, luni seara, că autoritățile sunt în alertă după ce un microbuz a fost lovit de tren în zona localității C.A. Rosetti. Pasagerii microbuzului sunt din județele Brăila, Galați și Vrancea.

„La fața locului au fost concentrate 2 echipaje SMURD, cinci echipaje medicale SAJ, două echipaje de descarcerare si un post medical avansat. Totodată, a fost alertată în sprijin și o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila”, arată IGSU.

Conform informațiilor de la fața locului microbuzul avea ca destinație Brăila. Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ștefan Stoian a precizat că la locul accidentului s-au deplasat două ambulanțe SMURD de la Făurei și Ianca .

Paisprezece victime au fost înregistrate în accidentul de la Bâlhacu.  iar numărul acestora ar putea creşte, potrivit ISU Buzău. 13 persoane au fost transportate la spital, trei persoane sunt decedate și o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. Microbuzul venea dinspre Arad. Trei dintre cei transportați la spital sunt în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspector principal Ane Marie Vrapciu, a declarat că microbuzul circula pe ruta Buzău-Brăila iar traficul a fost deviat pe ruta Cilibia-Caragele-Luciu-Largu-Ruşeţu-Surdila Greci.

Știre în curs de actualizare

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •