Sport

Meci de infarct la Chiscani

Meci de infarct la Chiscani

Sportul Chiscani a câștigat cu 1-0 (1-0) meciul de pe teren propriu cu FCSB2 și își menține speranțele de salvare de la retrogradare. Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obținută în 10 oameni, echipa pregătită de Adrian Baldovin jucând cu un om mai puțin din minutul 8. Eroul meciului a fost portarul Popescu, care a avut câteva intervenții excelente în repriza a doua în situații de unu la unu cu adversarul.

Meciul a început printr-o luptă de angajament a celor două echipe, fără situații de gol până în minutul 8. În acest minut Zamfir a plecat din propriul teren a combinat cu Pacionael și a ajuns până în preajma careului advers. Preda a pierdut mingea în fața bucureșteanului și apoi l-a faultat în calitate de ultim apărător pe Zamfir, iar arbitrul i-a acordat cartonașul roșu direct. Prasacu a executat lovitura liberă în Chihaia, aflat în zid, și fundașii gazdelor au ieșit din apărare.

În minutul 17 Sportul Chiscani a beneficiat de un corner de pe partea stângă, executat de Zaharia pe bara a doua, iar Emanuel Moldoveanu venit din spate a trimis cu capul la colțul scurt, din 4 metri, 1-0. Meciul a rămas în continuare echilibrat, fără faze de gol la cele două porți. Jucătorii Sportului s-au retras și au încercat să închidă culoarele spre poarta lui Popescu.

În minutul 28 FCSB2 a avut o situație de a marca, după o acțiune pe partea stângă, dar șutul lui Teleru a fost blocat la 5 metri de poartă de Mădălin Pascu. În minutul 37 FCSB2 a avut o lovitură liberă de pe stânga, dar șutul a fost reținut de Popescu. În minutul 40 Zaharia a combinat cu Iordache, dar a fost blocat de Cană, care a trimis în corner. Cornerul bătut de Zaharia la bara a doua a fost reluat de Moldoveanu cu capul, însă mult peste poartă.

În minutul 43 Chihaia l-a faultat la 20 metri pe Zamfir și oaspeții au beneficiat de o nouă lovitură liberă periculoasă. Gavrilă a executat însă mingea s-a dus peste poartă. În minutul 45 Alin Radu a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri și a trimis în careu, de unde Boga a reluat cu capul peste poartă și prima repriză s-a încheiat 1-0.

În repriza a doua FCSB 2 a avut o altă față după cele trei schimbări făcute la pauză. În minutul 46 Teleru a intrat în careu, dar șutul său a fost blocat de Popescu. Un minut mai târziu Gavrilă i-a pasat în adâncime lui Șerbănescu, acesta a pătruns în careu și l-a întors pe Sima, dar șutul său de la 8 metri a fost respins cu piciorul de portarul gazdelor. În minutul 51 A fost rândul lui Ardelean să șuteze de la 13 metri lateral stânga, dar Popescu a respins mingea care se îndrepta către colțul lung. Ocaziile oaspeților au continuat și în minutul 55, la centrarea lui Dumitrescu, Șerbănescu a reluat din 6 metri, dar Popescu a respins. Două minute mai târziu Trucă a șutat de la 11 metri, dar popescu a reținut. În minutul 64 Gavrilă i-a pasat în stânga lui trucă, dar șutul acestuia din unghi a fost slab și Popescu a reținut. În minutul 65 gazdele au pornit un contraatac pe partea stângă, Zaharia a intrat în careu și a șutat din unghi la colțul scurt, însă Udrea a respins cu piciorul în corner. În minutul 67, în urma unui aut de margine, mingea a ajuns în careu la Moldoveanu, care a trimis un șut centrare, dar Udrea a respisn în lateral. În minutul 74 Șerbănescu a primit o pasă lungă pe partea dreaptă, a intrat în careu, dar șutul său a fost blocat de Popescu, care a închis bine unghiul. În minutul 77 Alin radu a pătruns spre poarta adversă, pe partea stângă, a șutat la poartă de la circa 12 metri, Undrea a respins în față până la Moldoveanu, care a șutat de la 11 metri, dar Udrea a deviat în corner.

În minutul 80 Șerbănescu a primit o pasă în adâncime pe partea dreaptă, a trecut în viteză de Sima și a intrat în careu, dar șutul său a fost respins din nou de Popescu. Peste un minut Telaru a șutat de la 14 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 87 Șerbănescu a centrat de pe dreapta la 8 metri, de unde Ardelean a reluat spre poartă. Popescu a respins în față și Trucă din 8 metri a reluat mult peste poartă. În minutul 90+2 Moldoveanu a luat o acțiune pe cont propriu, dar a șutat peste poartă de la marginea careului. Un minut mai târziu Șerbănescu a avut ultima șansă de a egala, dar șutul său a trecut peste poartă și Sportul Chiscani a obținut cele 3 puncte atât de necesare.

Sportul Chiscani: Popescu – M. Pascu, G. Preda, Boga, Sima – G. Bălan (min. 78 V. Mihai), G. Chihaia, A. Radu, M. Iordache (min. 50 Dobrin) – E. Moldoveanu (min. 90+3 S. Gavrilă), Cl. Zaharia (min. 78 Adamache).

FCSB2: Udrea – Prasacu (min. 46 Bobaru), Ardelean, R. Gavrilă, M. Lixandru (min. 46 Șerbănescu_, E. Pacionel (min. 46 Dumitrescu), Botezatu (min. 61 Tudose), Trucă, Cană, Teleru, Zamfir.

Cealaltă echipă brăileană din seria a II-a a ligii a 3-a, CS Făurei nu a jucat, dar a câștigat la masa verde meciul cu Delta Tulcea.

Cu două etape înainte de final Sportul Chiscani ocupă locul 12 cu 28 de puncte, iar CS Făurei se află pe locul 8 cu 33 de puncte.

Etapa viitoare Sportul Chiscani va juca pe teren propriu cu ACSM Oltenița, echipă retrogradată matematic. CS Făurei va juca în deplasare la FCSB 2 București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •