Politica

Măsuri propuse pentru combaterea eficientă a COVID-19 la nivelul municipiului Brăila

Măsuri propuse pentru combaterea eficientă a COVID-19 la nivelul municipiului Brăila

Organizația municipală a partidului Pro România Brăila propune un set de măsuri în contextul răspândirii noului coronavirus, pe care le-ar putea adopta Primăria Municipiului pentru protejarea cetățenilor și a afacerilor locale.

De la o zi la alta, observăm cum din ce în ce mai mulți români sunt confirmați cu COVID-19 și ne apropiem cu pași repezi de izbucnirea focarelor în comunități. Prioritatea celor aleși prin vot de către populație este de a proteja cetățenii!”, spune Dorin Petrea, coordonatorul organizației municipale a Pro România.

Conducerea organizației municipale Pro România Brăila a identificat mai multe măsuri care, dacă ar fi puse în practică, ar avea un impact major și favorabil asupra brăilenilor.

În perioada stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii, taxa de salubrizare, taxa pe apă menajeră și pe apa pluvială să fie reduse la 0 (zero) lei. Asta, în timp ce plata taxelor și impozitelor să fie amânată până la data de 30 iunie 2020. Cei care totuși achită online dările către Stat să beneficieze de reduceri de până la 10%”, spune fostul deputat Dorin Silviu Petrea.

Transportul în comun este un factor de risc major în răspândirea și infectarea cetățenilor brăileni cu noul coronavirus. Problema mijloacelor de transport în comun, netratată cu seriozitate, poate avea urmări grave!

Propunem reducerea orarului de funcționare a transportului public în comun, astfel: autobuzele și tramvaiele să circule doar în intervalele orare 06.00-09.00 și 15.00-18.00, ținând cont de faptul că angajatorii sunt obligați să ia măsuri pentru decalarea programului de lucru în ceea ce-i privește pe salariați. Angajații care dețin adeverință de la angajator să beneficieze de transport gratuit pe ruta acasă-serviciu-acasă și să poarte obligatoriu mască de protecție și mănuși. Recomandăm celorlalți cetățeni care nu merg la serviciu să stea cât mai mult în casă, să evite mersul cu autobuzul/tramvaiul și să amâne pe cât posibil treburile neurgente ce presupun ieșitul pe stradă” spune liderul municipal al Pro România filiala Brăila.

Liderii filialei brăilene a partidului condus de Victor Ponta cer ca fiecare mijloc de transport în comun să fie dezinfectat strașnic la capăt de traseu, iar șoferii să fie echipați cu mănuși și măști de protecție pe care să le poată schimba la un interval de circa 4 ore, așa cum recomandă specialiștii!

În cazul în care criza COVID-19 se agravează, transportul în comun să fie sistat!”, spun cei de la Pro România.

De asemenea, aceștia cer ca taximetriștii să poarte în mod obligatoriu măști și mănuși, să dezinfecteze după fiecare cursă mașina, iar clienții acestora să se protejeze prin purtarea de măști și mănuși.

Dorin Petrea susține că până acum ar fi trebuit implementat un sistem de modernizare a serviciilor publice oferite brăilenilor, dar care nu s-a realizat până acum, din varii motive.

Acum este momentul să fie pusă în aplicare, fără sincope, comunicarea online între instituții și cetățean! Orice document să poată fi transmis la adrese de e-mail și/sau prin intermediul formularelor puse la dispoziție la site-urile oficiale. Distanțarea socială între brăileni și angajații administrației locale nu e o măsură cu beneficii de ambele părți, deoarece cetățenii sunt obligați să-și aștepte rândul, afară, în grup și în frig, existând riscul de răspândire rapidă a virusului periculos” spune Dorin Petrea.

Liderul organizației municipale a Pro România spune că Primăria ar putea să se informeze constant de la farmaciile din municipiu asupra stocurilor de măști de protecție, mănuși și gel antibacterian, și să informeze populația cu privire la numărul de bucăți disponibile și să supravegheze prețurile!

Articolul 8 al Ordonanței militară nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 prevede obligația administrației locale să sprijine persoanele vârstnice neajutorate” spune Petrea.

Alineatul 1 al articolului 8 din Ordonanța militară nr. 2/21.03.2020 spune: „Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii loc în afara locuințelor”.

Organizația municipală Pro România Brăila solicită public Primăriei Municipiului Brăila să anunțe planul de măsuri gândite pentru vârstnicii la care face referire articolul ordonanței și în cât timp poate fi pus în practică și totodată întrebă autoritățile locale dacă există o evidență a persoanelor trecute de 65 de ani și fără formă de ajutor.

Afacerile locale sunt în pericol! Cerem dezvoltarea unei platforme pentru a fi în permanentă legătură cu companiile din Brăila, să știm care societăți au activitatea suspendată și care funcționează. Este imperios să se intervină pentru identificarea problemelor și găsirea unor soluții în timp real. Considerăm că, dacă toate aceste propuneri ar fi implementate, suplimentate de măsuri concrete și aplicabile cu maximă celeritate din partea Guvernului României, cetățenii municipiului Brăila ar fi protejați mult mai bine în fața pericolului de infectare cu COVID-19, în timp ce restrângerea unor drepturi constituționale prin ordonanțe militare nu ar avea efecte majore asupra vieții de după criza provocată de noul coronavirus” spune fostul parlamentar, Dorin Silviu Petrea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •