Administratie

Mărirea cotei de combustibil pentru DGASPC Brăila

Mărirea cotei de combustibil pentru DGASPC Brăila

Ieri, într-o nouă şedinţă extraordinară a CJ Brăila, consilierii au avut de aprobat modificarea cotelor de carburanţi pentru 3 autoturisme ale Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila.

În raportul proiectului de hotărâre se precizează că a fost necesară suplimentarea cantităților de motorină pentru 3 autoturisme din cadrul DGASPC Brăila care asigură transportul personalului din serviciile rezidenţiale, izolat în centre, de la locaţiile identificate în cadrul instituţiei şi de la locul de muncă, precum şi al personalului aflat în izolare preventivă la domiciliu, la şi de la locul de muncă, la sfârşitul, respectiv începutul perioadei de 14 zile. 

De asemenea, că autoturismele pentru care s-a cerut suplimentarea cotei de combustibil vor fi utilizate şi pentru transportul de alimente, materiale igienico-sanitare, medicamente şi alte bunuri către serviciile rezidenţiale din cadrul DGASPC Brăila.

Consilierul PNL Ovidiu Nechita a spus că, în opinia sa, deşi a subliniat că nu are nimic împotriva proiectului, ar trebui ca această cotă de combustibil suplimentară să fie alocată proporțional cu zilele rămase din luna aprilie. Acesta a insistat pe ideea ca în cadrul hotărârii să se specifice faptul că măsura este valabilă începând cu data de 14 aprilie, moment la care s-a aprobat proiectul, şi nu “în luna aprilie” aşa cum apărea în materiale. Amendamentul său respins de consilieri şi a picat la vot cu doar 5 voturi “pentru” din partea unor consilieri PNL şi 24 “abţineri”, conform numărătorii făcute de președintele CJ Brăila. Pe imagini se observă că au fost cel puțin 8 voturi pentru, dar consilierii liberali nu au ridicat mâna simultan și de aici s-a ajuns la o numărătoare eronată.

În schimb, consilierul PNL Dănuț Lungu a întrebat de ce nu a fost mărită cota de combustibil și pentru celelalte autoturisme ale DGASPC Brăila, întrebare la care președintele CJ Brăila a răspuns că solicitarea de la instituția respectivă se referă la mărirea cotei de motorină doar pentru acele autoturisme.

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi “pentru” şi o abţinere din partea liberalului Ovidiu Nechita. De la această ședință au lipsit consilierii PNL Alexandru Dănăilă, Laurenţiu Chiru, Ionel Enuţă şi Simona Drăghincescu de la PND.

Reamintim că în urma Ordonanței Militare nr. 8, DGASPC a instituit măsura izolării preventive la locul de muncă, pe perioade ciclice de câte 14 zile, pentru personalul angajat al tuturor structurilor rezidențiale. Salariații au fost împărțiți în două serii, astfel încât să poată fi asigurată atât continuitatea cât și calitatea actului social.

Pe parcursul perioadei de izolare, angajații vor fi cazați în centrul în care își desfășoară activitatea sau în alte unități de cazare ale instituției. După această perioadă, va urma o alta, similară, de izolare la domiciliu.

În programarea turelor de serviciu se va ține cont de planificările inițiale, pentru ca supraveghetorii, infirmierele sau alte categorii să fie repartizați conform programului normal de lucru.

Dacă într-o familie ambii soți sunt angajați ai unor servicii sociale în cadrul DGASPC, aceștia vor fi programați pentru izolare la locul de muncă în serii consecutive.

Salariații care vor petrece cele 14 zile în centre vor fi informați despre prevederile Ordonanței Militare nr. 8 din 09.04.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19,  respectiv, că părăsirea sediului serviciului social pe timpul perioadei de izolare constituie contravenție sau infracțiune, după caz.


Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •