Administratie

Mai mult de 80 de minute le-a trebuit consilierilor judeteni pentru a adopta ordinea de zi

Mai mult de 80 de minute le-a trebuit consilierilor judeteni pentru a adopta ordinea de zi
Mai mult de 80 de minute le-a trebuit consilierilor judeteni pentru a adopta ordinea de zi
Mai mult de 80 de minute le-a trebuit consilierilor judeteni pentru a adopta ordinea de zi

De mai bine de 5 ore au avut nevoie consilierii județeni pentru a duce la bun sfârșit ședința ordinară din luna februarie. La ședința începută luni dimineață la ora 9.00, au participat 27 de aleși din cei 32 aflați în funcție, absentând Bogdan Minescu (PNL), Cristian Ancuța (ALDE), Adrian Neagu Rădulescu (PNL), Costel Bălan (PNL) și Jan Bucur (UNPR). Ședința a mai prezentat o premieră. Președintele CJ și cei doi vicepreședinți au urcat la tribuna sălii de ședință, de unde au condus lucrările acesteia.

Încă din debutul ședinței au avut loc primele disensiuni, consilierul liberal Ovidiu Nechita sesizând nereguli în întocmirea procesului verbal de la ședința trecută și modificarea unei hotărâri adoptate atunci. Vasile Cortez (PNL) a contestat și el modul de întocmire a unui proiect de hotărâre, în care erau trecute la grămadă planurile de ocupare a funcțiilor publice pentru aparatul de specialitate al CJ laolaltă cu cele ale două direcții din subordinea Consiliului Județean.

după 20 de minute de discuții ale conducerii CJ cu aparatul de specialitate s-a luat decizia ca punctul 10 de pe ordinea de zi să fie propus pentru scoaterea de pe ordinea de zi și discutarea lui defalcată în ședința următoare. În ceea ce privește inadvertențele din proiectul de hotârâre în care s-a votat acordul de principiu al Consiliului  Județean Brăila, în scopul susținerii obiectivului de investiții “Reabilitare clădiri – Muzeul Ianca” , președintele CJ Brăila Ionel epureanu a spus că va demara o anchetă internă pentru a lămuri situația.

Multiple discuții au generat și alte proiecte aflate pe ordinea de zi, care în cele din urmă au fost și acestea propuse pentru ca dezbaterea acestora să fie amânată. Consilierul PSD Ionel Avram și-a retras proiectul privind  numirea reprezentanților Consiliului Județean Brăila în Consiliul de administrație al Spitalului județean de urgență Brăila, consilierii liberali au cerut ca proiectul lor privind aprobarea unor măsuri în vederea asigurării transparenței decizionale la nivelul autorităților Județene Brăila, motivând că nu a stat 30 de zile în dezbatere publică. De asemenea a fost propusă și scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței a proiectului vizând modificarea organigramei și statului de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila. 

După scoaterea de pe ordinea de zi a celor 4 proiecte, unii consilieri se întrebau dacă mai rămâne ceva de dezbătut și votat în această ședință. Președintele CJ a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind aprobarea dreptului de preemțiune al CJ pentru cumpărarea clădirii situată în Piața Traian nr. 4, cu destinația Centru Memorial al Muzeului Carol I și includerea sa în domeniul public, care a fost în cele din urmă inclus pe ordinea de zi.

Consilierii liberali au mai venit cu propunerea ca rapoartele de activitate aflate pe ordine de zi să fie prezentate la începutul ședinței, propunere acceptată de plenul consiliului județean, după care s-a aprobat ordinea de zi a ședinței în noua formulă, după mai mult de o oră de la începerea ședinței.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •