Sport

LPS Brăila medalie de aur la ONSS handbal fete liceu

LPS Brăila medalie de aur la ONSS handbal fete liceu

La acest sfârșit de săptămână, în Sala LPS din Slatina, s-a desfășurat turneul final al ONSS la handbal fete nivel liceal. Echipa de la LPS Brăila a reușit un parcurs exclent, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri și a devenit campioană națională.

La turneul final de la Slatina au participat echipele campioane din județele: Brăila, Vâlcea, Iași, Baia Mare, Alba, Ploiești, Brașov și municipiul București. LPS Brăila a făcut parte din grupa B, alături de echipele din Brașov, Alba și Ploiești.

În primul meci, cu echipa Colegiului Național ”Mihai Viteazu” Ploiești, fetele pregătite de Eugen Jelesneac au câștigat cu 24-17 (11-9). Iulia Sava a fost golghetera echipei brăilene în acst meci, cu 8 goluri marcate.

În al doilea meci, cu LPS Fleșeru Sebeș – Alba, fetele de la Brăila s-au impus cu 33-25. Adelina Iordache a marcat 9 goluri, iar laura Surdu a marcat de 8 ori pentru LPS Brăila.

În ultimul meci din faza grupelor LPS Brăila a învins reprezentanta Brașovului cu 32-29 și s-a calificat în semifinală de pe locul 1 în grupa B.

În semifinală LPS Brăila a întâlnit pe CT Media București. fetele pregătite de Jelesneac au învins cu 25-20 (14-8) și s-a calificat în finală. Alexandra Oprea a marcat 7 goluri, iar Alexandra Vrabie a marcat 6 goluri în acest meci.

În finala de duminică dimineață, LPS Brăila a întâlnit echipa de la Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea pe care au învins-o cu 18-17. Brăila a deschis scorul și la jumătatea primei reprize conduceau cu 5-1. Vâlcencele au revenit și la pauză conduceau cu un gol. Până spre final echipa din Vâlcea s-a aflat în avantaj de 1-2 goluri.

Cu 20 de secunde înaintea finalului de meci Eugen Jelesneac a cerut un time-out inspirat pentru echipa brăileană, care avea atacul decisiv, la scorul de 17-17. Mingea a zburat de pe o extremă pe alta, pe traseul Vrabie- Ichim-Oprea -Sava și Diana Gașpar a marcat golul victoriei.

De remarcat că în acest ultim meci LPS Brăila a avut doar 7 jucătoare la dispoziție: Ana Maria Micu, Alexandra Vrabie, Andreea Surdu, Diana Gașpar, Iulia Sava, Alexandra Oprea și Iasmina Ichim.

Laura Surdu, Ioana Conțu, Alexandra Perianu și Adelina Iordache au plecat după meciul din semifinale pentru a fi prezente astăzi la derby-ul din campionatul național de junioare 2 cu CSM Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •