Sport

LPS Brăila a câștigat cu 18-16 duelul cu CSM Galați

LPS Brăila a câștigat cu 18-16 duelul cu CSM Galați

Echipa de handbal junioare 1 de la LPS Brăila a urcat pe locul 2 în clasamentul Grupei Valoare 1 după ce a învins pe teren propriu pe CSM Galați cu scorul de 18-16 (12-8). Cu acest rezultat, echipa pregătită de Cristi Preda păstrează șanse mari de calificare la turneul final. 

Junioarele 1 de la LPS Brăila au făcut un mei bun în fața echipei pregătite de Asandei, dar au trăit cu emoții finaul de meci deși în debutul reprizei a doua au avut chiar și 6 goluri avans.

LPS Brăila a marcat primele două goluri ale meciului prin Sandu și Terciu. În minutul 8 gălățencele au trecut la conducere, scor 3-4, dar cupă 4-6 în minutul 13 a urmat o serie de 4 goluri la rând pentru fetele de la Brăila. Gălățencele au marcat golul 7 după 11 minute fără gol în poarta Alexandrei Perianu, dar din nou LPS Brăila a marcat de 4 ori la rând și în minutul 29 scorul a fost 12-7. CSM Galați a marcat ultimul gol al primei reprize și la pauză rezultatul a fost 12-8. 

Și repriza secundă a început cu Brăila marcând primele două goluri și LPS Brăila s-a distanțat la 6 goluri, scor 14-8. CSM Galați a redus din handicap cu 4 goluri la rând, iar în minutul 54 s-au apropiat la un singur gol, scor 16-15. Iulia Sava a marcat pentru 17-15 în minutul 57, apoi CSM Galați a marcat prin Flavia Calina în minutul 60. Brăila a avut atacul și Amalia Terciu a reușit să înscrie pentru 18-16, stabilind rezultatul final care aducea cele 3 puncte în tabăra echipei brăilene.

Pentru LPS Brăila au marcat: Iulia Sava – 5 goluri, Diana Gașpar -4, Amalia Terciu -3, Andreea Surdu -3, Mirabela Coteț -2 și Adelina Iordache -1. Au mai jucat: Alexandra Perianu, Ioana Conțu și Cristiana Surdu. 

Pentru CSM galați au marcat: Andreea Merlă -7 goluri, Mihaela Tănasă -4, Iulia Eiler -2, Alexia Trofin -1, Cosmina Tigira -1 și Elena Ciuntu -1.

În penultima etapă din Grupa Valoare 1, LPS Brăila va juca miercuri, 4 martie, în deplasare la LPS Iași, ultima clasată, fără nici un punct. În ultima etapă, pe 8 martie, LPS Brăila va juca pe teren propriu cu Handbal Art Galați. Pentru calificare, LPS Brăila are nevoie de victorii în cele două meciuri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •