Sport Social

Liga Națională de handbal feminin se va relua pe 31 august

Liga Națională de handbal feminin se va relua pe 31 august

Campionatul 2018-2019 din Liga Naţională de handbal feminin s-a terminat pe 18 mai, iar Federaţia Română de Handbal a şi stabilit programul competiţional pentru sezonul 2019 – 2020, chiar dacă turneul de baraj pentru promovare/retrogradare se va desfășura la acest sfârșit de săptămână.

HC Dunărea va juca și sezonul viitor în Liga Națională, alături de SCM Rm. Vâlcea, CSM București, Gloria Bistrița, Măgura Cisnădie, Corona Brașov, SCM Craiova, Gloria Buzău, HC Zalău și Minaur Baia Mare. Au promovat în Liga Națională Rapid București și AHCM Slobozia. La turneul de promovare/retrogradare care începe astăzi participă U Cluj, CSM Slatina, CSM Tg. Mureș și Dacia Mioveni.

Noul sezon handbalistic va începe cu Supercupa României dintre campioana SCM Rm. Vâlcea şi deținătoarea Cupei României, CSM Bucureşti. Supercupa este programată să se joace duminică, 25 august 2019.

O săptămână mai târziu, pe 31 august, debutează şi noul campionat din Liga Naţională, cu prima etapă. În anul 2019 vor avea loc 11 etape, iar întrecerea internă se va întrerupe pe data de 13 noiembrie pentru pregătirile echipei naționale pentru Campionatul Mondial din Japonia, care are loc în perioada 26 noiembrie – 10 decembrie 2019.

Campionatul se va relua pe 8 ianuarie, cu etapa a XII-a, în timp ce ultima etapă a turului are loc pe 11 ianuarie.

Returul va începe pe 25 ianuarie şi se va termina pe 20 mai, când are loc ultima rundă.

Şi în a doua parte de campionat vor fi mai multe întreruperi având în vedere că sunt programate acţiuni ale Naţionalei.

Echipele clasate pe locurile 13 şi 14 vor retrograda în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 şi 12 vor participa la barajul pentru menţinere/retrogradare alături de ocupantele locurilor 3 şi 4 de la turneul final al Diviziei A.

Barajul pentru promovarea în Liga Naţională este programat în perioada 4 – 7 iunie 2020.

Cupa României va debuta cu 16-zecimile de finală, care sunt programate în 15 ianuarie 2020. Pe 15 februarie vor avea loc partidele din optimi.

Sferturile de finală  sunt programate în data de 11 martie, urmând ca turneul final să aibă loc în perioada 24 – 26 aprilie 2020.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •