Administratie

Liberalul Tabarac a cerut sancțiuni pentru neterminarea lucrărilor la timp

Liberalul Tabarac a cerut sancțiuni pentru neterminarea lucrărilor la timp

Ședință lungă a CLM, cu multe proiecte pe ordinea de zi, dintre care 10 introduse suplimentar. Liberalii s-au abținut la introducerea acestora, motivând că astfel de proiecte importante trebuiau să se discute în comisii și să fie studiate amănunțit. La ședință au fost prezenți 25 de aleși, din cei 27 în funcție, lipsind motivat Daniela Rădulescu (ALDE) și Cristian Pricop (PNL).

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, la proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizare Calea Galați, între Pod Brăilița și DJ 221B”, liberalii au solicitat introducerea unui amendament cu privire la sancționarea firmei, care se va ocupa de Calea Galați, în cazul în care nu se va respecta termenul stabilit în contract, pentru asfaltarea străzii. Consilierul Adrian Tabarac a cerut să se treacă în proiectul de hotărâre amendamentul prin care ”Municipiul Brăila va recupera diferența de bani pentru neterminarea lucrărilor la termenul stabilit de la persoanele ce se fac vinovate”

[quote]Va mai trece o iarnă până se vor apuca de lucrări și nu aș dori să mai alocăm alți bani de la bugetul local pentru un proiect care nu s-a desfășurat cum trebuie încă de la început, din prima zi[/quote], a declarat consilierul PNL, Adrian Tabarac.

Primarul i-a asigurat pe consilieri de faptul că departamentul juridic se ocupă în prezent de recuperarea daunelor, produse de societatea care a abandonat șantierul pe Calea Galați. În plus, edilul a anunțat că au început lucrările, .

Domnilor consilieri, vă informez asupra faptului că departamentul juridic a demarat deja procedura pentru recuperarea diferenței de cheltuieli în instanță, de la societatea care nu a efectuat lucrările și care se face vinovată de amplificarea costurilor respective. Din această săptămână, lucrările au început deja la Calea Galați. Licitația s-a terminat, există un nou constructor, expertiza a fost finalizată, s-a votat în Consiliul Local, nu au existat contestații”, a explicat primarul Marian Dragomir.

Conform devizului general întocmit de către proiectantul ADD Global Design SRL Galați valoarea totală este de 8.499.932,67 lei, inclusiv TVA. Noua licitație a fost câștigată de firma gălățeană Tancrad SRL. Durata de realizare a investiției este de 7 luni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •