Social

La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 276 de persoane, aflate în izolare voluntară

La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 276 de persoane, aflate în izolare voluntară

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 13.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 276 de persoane, aflate în izolare voluntară și 194 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până la această dată, 5242 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. De asemenea, 892 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Conform raportării DSP, în prezent, la Brăila, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 au fost declarate vindecate și externate. pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1016 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 224 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 228 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.313 de  persoane. Alte 18.980 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 277.804 de teste.

În ceea ce privește sancțiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate 101 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 387 de persoane și au fost supuse controalelor 15 societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate, au fost întocmite două dosare penale pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals și au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 59.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID – 19.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 2 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 210 persoane și oprite în trafic și verificate 195 de autovehicule, fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 26.000 de lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •