Sport

Jitaru isi apara titlul european la U 22

Jitaru isi apara titlul european la U 22

România va fi reprezentată de un lot de 16 sportivi, 10 băieţi şi 6 fete, la Campionatele Europene de box pentru seniori şi senioare Under-22. Din delegația României la a doua ediție a europenelor de box U 22 nu vor lipsi campionii europeni en titre, Robert Eusebiu Jitaru şi Paul Andrei Arădoaie.

În perioada 25 martie -1 aprilie, România găzduiește pentru al doilea an consecutiv, de această dată, la Târgu Jiu, Campionatul European de box U 22, după ce anul trecut această competiție a fost găzduită de Brăila. Obiectivul băieţilor la această competiţie este cucerirea a 1-2 medalii şi 1-2 clasări pe locul 5, care înseamnă calificarea în sferturile de finală.

Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie, campioni europeni anul trecut la Brăila, au câştigat mai multă experienţă faţă de anul trecut, dar pe de altă parte toţi adversarii vor dori să-i bată pe campionii en-titre. Ambii sportivi au câștigat și anul acesta titlurile interne la naționalele U22, organizate la sfârșitul lunii februarie. Brăila va fi reprezentată de Robert Jitaru, legitimat la Steaua București și de antrenorul George Perțea.

Din lotul de pugiliști români care vor boxa la Tg. Jiu sunt și alți pugiliști de perspectivă care se pot afirma. E vorba de Petre Gîrleanu, campion mondial de juniori, Alberto Biro, Andrei Udubaşa şi Cristian Filip.

La competiţie şi-au anunţat participarea circa 400 de pugilişti şi pugiliste din 37 de ţări, iar intrarea la galele programate în Sala Polivalentă din Târgu Jiu va fi gratuită.

Lotul de seniori U 22 se reuneşte joi la Târgu Jiu şi va participa la un cantonament comun, care include meciuri de pregătire, în compania echipelor Italiei, Ungariei, Bulgariei şi Finlandei.

Competiţia este rezervată seniorilor şi senioarelor cu vârste între 19 şi 22 de ani și vor boxa la următoarele categorii: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91 kg (băieţi), respectiv 45-48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, +81 kg (fete).

Lotul de seniori Under 22:

Cat. 49 kg: Petre Cosmin Gîrleanu (CS Hunedoara);
Cat. 52 kg: Florin Bălteanu (CS Pandurii Târgu Jiu);
Cat. 56 kg: Robert Jitaru (CSA Steaua Bucureşti);
Cat. 60 kg: Andrei Udubaşa (CS Chimia Râmnicu Vâlcea)
Cat. 64 kg: Vasile Suciu (CSM Bacău)
Cat. 69 kg: Dumitru Vicol (CSM Suceava)
Cat 75 kg: Viorel Fîciu (CSM Craiova)/Adrian Botuşan (CSM Suceava) – rezervă;
Cat. 81 kg: Alberto Biro (CSM Bacău)
Cat. 91 kg: Paul Andrei Arădoaie (CS Dinamo)
Cat. +91 kg: Cristian Filip (CS Dinamo)

Antrenori: Valentin Vrânceanu, Dumitru Dorobanţu, Relu Auraş şi George Perțea.

Lotul de senioare Under 22:

Cat. 48 kg: Cristina Aciobăniţei (CS Botoşani)
Cat. 54 kg: Ştefania Lazăr (CSM Drobeta)
Cat. 57 kg: Cristina Cosma (CSA Steaua)
Cat. 60 kg: Dana Borzei (CSM Bistriţa)
Cat. 64 kg: Georgiana Avram (CSM Craiova)
Cat. +81 kg: Alina Gabriela Ene (CSM Slatina)

Antrenori: Adrian Lăcătuş, Mihaela Lăcătuş, Constantin Gălbenuşe, Constantin Voicilaş, Dumitru Fieraru, Alec Năstac.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •