Administratie

Jandarmeria Braila si-a prezentat bilantul pe anul 2017

Jandarmeria Braila si-a prezentat bilantul pe anul 2017

În cursul zilei de joi, 25 ianuarie a.c., la sediul Prefecturii Brăila, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pe anul 2017.

La activitate a participat George-Adrian Paladi, prefectul judeţului Brăila, şefii instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi siguranţă publică din judeţul nostru, reprezentanţii celorlalte instituţii cu care Jandarmeria Brăila colaborează, dar şi cadrele Inspectoratului de Jandarmi Brăila.

Activitatea a fost condusă de colonel Vasile Moț, inspector şef al Jandarmeriei Brăila, care a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate în anul precedent şi modul de rezolvare a acestora, conturând totodată şi principalele direcţii de acţiune pentru anul în curs.

Conform bilanţului prezentat, în anul 2017, jandarmii brăileni au executat 4549 misiuni, dintre care 3128 misiuni de menţinere a ordinii publice, 603 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, 311 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere şi 244 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice.

Din cele 244 acţiuni de intervenţie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila le-au executat, 110 au fost intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 134 intervenţii pentru rezolvarea altor situaţii.

Ca obiective prioritare, la nivelul IJJ Brăila au fost cele reprezentate de creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, în zona adiacentă şi pe traseele de deplasare către cele 34 de instituţii de învăţământ aflate în competenţa jandarmilor brăileni

Astfel, cea mai mare creştere a misiunilor executate o constituie cele de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare, în număr de 471 misiuni, cu 9,53% mai multe faţă de anul precedent.

Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul IJJ Brăila, în anul 2017 au fost constatate prin activităţile proprii, un număr de 195 infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 214 făptuitori, ce se regăsesc în 170 dosare instrumentate, care au fost înaintate organelor de poliţie competente.

[quote]Referitor la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, a garantării şi apărării drepturilor constituţionale, siguranţei cetăţenilor, proprietăţii publice şi private precum şi a asigurării climatului necesar funcţionării instituţiilor statului putem spune că, raportat la atribuţiile legale ce ne revin, nu s-au înregistrat probleme deosebite, iar analiza activităţilor, structurii organizatorice şi a costurilor a relevat faptul că soluţiile adoptate au fost viabile acestea ducând la îmbunătăţirea activităţilor desfăşurate şi reducerea costurilor necesare desfăşurării acestora. Prezenţa activă a efectivelor din cadrul inspectoratului în viaţa comunităţilor locale, prin acţiunile desfăşurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului român. Profesionalismul şi principialitatea dovedite de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale, ori de asigurare sau restabilire a ordinii publice, în misiunile de pază instituţională sau pe timpul participării la limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, constituie elementele care ne-au adus un binemeritat prestigiu şi au conturat imaginea unei instituţii model în cadrul forţelor de ordine şi siguranţă publică.[/quote], a precizat colonel Vasile Moț, inspectorul șef al IJJ Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •